1. Mitologia Virabhadrasana 3
Shiva, mânios de faptul că Sita a părăsit pământul sacrificându-se la ceremonia tatălui ei, Daksha și-a scos 2 dread-uri (tip de coafură gen rasta) și le-a aruncă la pământ. Acestea au dat naștere războinicului Virabhadra și lui Kali care aveau misiune să-l omoare pe Daksha.
Pentru întreagă mitologie Virabhadrasana citește: Virabhadrasana I - asană excelentă pentru împământare
Citește și: Virabhadrasana 2 – asana de deschidere
Virabhadrasana 1 - Virabhadra ajunge la petrecere cu două săbii în mâini. Aceasta este poziția în care vă aflați, ținând două săbii deasupra capului, feroce și încrezătoare, gata de luptă.
Virabhadrasana 1 este o poziție excelentă pentru împământare. Crește flexibilitatea șoldurilor și întărește gleznele și picioarele. Amintește-ți să păstrezi șoldurile drepte și să călcâiul din spate bine împământat.
Virabhadrasana 2 - Ajuns la curtea lui Daksha Virabhadra se concentrează asupra țintei sale. În această asană ești deschis și ai o privire de neînfrânt.
Virabhadrasana 2 necesită multă rezistență și stabilitate, dar și flexibilitate în șolduri și partea superioară a corpului.
Virabhadrasana 3 - Virabhadra îl găsește pe Daksha și îl distruge cu cele două săbii ale sale. În această poziție ești pe deplin extins, dedicat și implicat din cap până în picioare. Virabhadrasana 3 ne antrenează concentrarea și lucrează mușchi de la picioare și glezne.
- Execuție Virabhadrasana 3:
- Începe în Tadasana
- Îndepărtează picioarele ca pentru Utthita Trikonosana. Pentru a lua distanța corectă, cu mâinile întinse, lasă ușor palmele în jos iar între călcâi și degetele de la mână să fie o linie dreaptă.
- Pe expir rotește piciorul drept cu 90 de grade spre dreapta și piciorul stâng cu 45-60 de grade spre dreapta.
- Îndoaie genunchiul drept până când coapsa devine paralelă cu podeaua și perpendiculară pe tibie. Genunchiul trebuie să fie aliniat chiar deasupra călcâiului, pentru a te asigura că nu se extinde dincolo de călcâie.
- Expiră și apleacă trunchiul înainte până când pieptul se sprijină pe coapsă. Întinde brațele în lateral. Ține această poziție timp de 2 respirații.
- Deplasează încet greutatea corpului pe piciorul drept în timp ce ridici piciorul stâng de pe podea. Ridică simultan piciorul stâng (menținându-l drept) și îndreptă piciorul drept. Genunchiul piciorului stâng trebuie să fie orientat în jos. Privirea drept în față, fie în jos.
- Întregul corp, cu excepția piciorului drept, devine paralel cu podeaua Odată ce ați găsit echilibrul, întindeți mâinile înainte de-a lungul corpului. Păstrează asana de la 5 la 30 de secunde, respirând profund.
- Pentru a ieși din postură, expiră și coboară piciorul stâng înapoi pe podea îndoind piciorului drept. Revin-o în Tadasana, respiră profund, relaxează și apoi repetă si pe cealaltă parte.
Citește și: 7 tehnici yoga pentru eliberarea de frica
- Beneficii Virabhadrasana 3:
- Redă flexibilitatea gâtului, umerilor și spatelui
- Reduce grăsimea greu de eliminat de pe șolduri
- De folos pentru cei care suferă de sciatica
- Îmbunătățește circulația sanguina
- Stimulează organele abdominale și ajuta digestia
- Dezvolta simțul echilibrului și al coordonării
- Contraindicații Virabhadrasana 3:
- Evită practicarea Virabhadrasana dacă suferi de oricare dintre aceste afecțiuni: probleme cardiace, dureri severe de gât sau umeri, dureri de genunchi, hipertensiune arterială sau boli cronice recente.
- Dacă suferi de afecțiuni ale coloanei vertebrale, evită practicarea poziției de războinic.
- Păstrează capul în poziție neutră dacă ai dureri de gât sau ai avut recent o leziune a gâtului.
Pregătiri pentru practică:
Este întotdeauna recomandat să incluzi o încălzire de 10 minute înainte de a practica o serie de asane. Îți va ajuta corpul să se pregătească efectiv, să îndepărteze rigiditatea, să crească flexibilitatea și îți va încălzi articulațiile. Indiferent dacă ești începător sau practicant avansat, asigură-te că faci încălzirea. În hatha yoga tradițională, acesta se numește Pawanmuktasana și include rotații și mișcări simple ale degetelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, umerilor, coatelor, încheieturilor și gâtului.
! Dacă sunteți începători, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.
Sursa mitologiei și legendei asanei: Ramayana
Material susținut de YogasatShop