Pentru o masă de Crăciun cu preparate vegetariene, vă propunem următorul meniu.
Măsline prăjite, umplute cu feta
Ingrediente:
- 100g pesmet auriu
- 4 boabe de ienupăr zdrobite
- 160g măsline umplute cu feta
- 3 linguri făină simplă
- 300 ml ulei vegetal
- 100g maioneză vegetala
- 1 linguriță suc de lămâie
Mod de preparare: Se dau măslinele umplute cu feta prin pesmet și se prăjesc 1-2 minute în uleiul încins într-o tigaie, la 180 grade C, până când devin aurii.
Se scurg pe hârtie de bucătărie și se lasă la răcit câteva minute pentru că vor fi foarte fierbinți în interior.
Foietaj cu spanac, nuci și afine
Ingrediente:
Spanac - 300 g
tofu moale - 300 g
nucșoară măcinată - 1/2 linguriță
căței de usturoi - 2
frunze de rozmarin tocate - 2 linguri
gem de afine - 2 linguri
coajă de lămâie - 1 lingură
suc de lămâie - 1/4 cană
merișoare uscate - 1 cană
năut conservat, scurs - 1/2 cană
semințe de pin prăjite - 1/4 cană
sare după gust
Piper, după gust
Foi de plăcintă – 8 foi
Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200°C (180°C cu ventilator). Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Se pun într-un castron mare spanacul, tofu, nucșoara, usturoiul, rozmarinul, merișoarele, coaja și sucul de lămâie și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă năutul și se condimentează cu sare și piper. Așezați foile de plăcintă în tava, unsă în prealabil cu ulei. Întindeți umplutura în mijlocul foii de plăcintă, se împăturește formând un cerc. Se unge cu ulei și se coace timp de 20 de minute sau până devin aurii. Se servește cald și se ornează cu gem de afine.
Cheesecake Biscoff
Acest cheesecake Biscoff este bogat și cremos și are nevoie de puține ingrediente pentru a fi preparat! Nu necesită coacere, este un desert simplu, elegant, ușor de preparat
Ingrediente
Pentru crustă:
250 grame biscuiți speculoos (cu scorțișoară) zdrobiți, 6 linguri de unt topit
Pentru umplutură
2 1/2 cești cremă de brânză
1/4 cană zahăr superfin
1 cană de Pasta tartinabilă cu biscuiți speculoos
1 1/4 cană smântână grasă
Pentru glazura
1/2 cană Pasta tartinabilă cu biscuiți speculoos topită
1/4 cană biscuiți speculoos zdrobiți
Mod de preparare:
Se tapetează o formă de tort cu diametrul de 20 cm și se lasă deoparte.
Într-un castron, se amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit până se omogenizează, ca o cocă densă. Se transferă în tava tapetata și se formează prin apăsare cu o lingură, crusta tortului.
Într-un castron mare, se adăugă crema de brânză, pasta tartinabilă cu biscuiți speculoos, cu zahărul și se amestecă până amestecul devine omogen și pufos. Se adaugă smântână și se amestecă până când compoziția se îngroașă. Se toarnă umplutura peste crustă și se lasă la frigider peste noapte.
A doua zi se topește jumătate de cană de pasta din biscuiți speculoos și se toarnă deasupra cheesecake-ului. Se presară marginile cu biscuiți zdrobiți și se lasă la frigider pentru încă 30 de minute, apoi se poate servi.