Spanac cu năut și turmeric Skip to main content
farfurie-naut-spanac

Spanacul este un aliment bogat în fier, care ne apară de anemie. Fierul este un micronutrient vital pentru organismul uman, făcând parte din compoziția hemului din hemoglobina și mioglobina, cu rol în transportul oxigenului la țesuturi.

Consumul de spanac crește vitalitatea, combate oboseala și îmbunătățește calitatea sângelui. Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar și de magneziu, fier și mangan.

Rețetă indiana: Saag cu spanac și varză Kale

Beneficii spanac:

- îmbunătățește vederea

- eliberează tensiunea arterială

- îmbunătățește musculatura

- accelerează metabolismul

- benefic pentru afecțiunile gastrice

- efecte benefice pentru păr și piele

Boabele de năut sunt o excelentă sursă de proteine, grăsimi sănătoase, fibre, carbohidrați și conțin o listă lungă de vitamine și minerale. Micuțele boabe reprezintă un bun înlocuitor al cărnii pentru persoanele care sunt vegane sau vegetariene.

Ingrediente:

  • 1 kg de spanac
  • 1 ceapa albă medie
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 fire ceapă verde
  • 400 g năut fiert
  • 1 ardei chilli – opțional
  • 2 linguri ghee
  • 1 linguriță turmeric
  • Sare

Modalitate de preparare:

Se spală și se toacă spanacul cu tot cu codițe.

Se toaca ceapa albă împreună cu partea albă de la firele de ceapă verde și usturoi. Separat se toacă și partea verde de la ceapă și usturoi.

Într-o cratiță se pune Ghee la încins peste care adaugăm ceapa albă și usturoiul. Se lasă la foc mediu pentru aproximativ 3 minute, până când ceapa a prins o culoare aurie. Adaugăm năutul împreună cu partea verde de la ceapă și usturoi și se mai lasă pe foc pentru 5 minute.

Se adaugă spanacul, se amestecă bine, se pune capac și se lasă pe foc pentru aproximativ 10-15 minute.

Se adaugă chilli și turmeric și se mai lasă pe foc pentru 1-2 minute.

La final se adaugă sare după gust.

Poftă Bună!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook