Nu mai știi ce să gătești? Prepară o rețetă ușoară, dar totodată gustoasă și hrănitoare, de ciuperci pe pat de fasole.
Ingrediente:
- 3 căni de ciuperci feliate
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 crenguțe de cimbru
- 1 crenguță de rozmarin
- 2 conserve de boabe de fasole
- 3 căței de usturoi
- un praf de sare și unul de piper
- ½ cană de supă de legume
- sucul și coaja de la o lamâie
- ceapă verde pentru decor
- Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
- Acoperă o tavă cu hârtie de copt, apoi pune în tavă ciupercile tăiate felii, cimbrul, rozmarinul, sarea și piperul. Acoperă ciupercile cu 1,5 lingură de ulei de măsline și coace-le preț de 22 de minute.
- Acoperă cățeii de usturoi cu ulei de măsline (1,5 lingură) și înfășoară-i în folie de aluminiu, apoi introdu-I la cuptor, unde îi vei coace preț de 15 minute.
- Pune în blender fasolea boabe, supa de legume, zeama la lămâie, sare, piper și usturoiul copt. Fă-le pastă.
- Pune pasta de fasole pe o farfurie, apoi acoper-o cu ciupercile coapte, peste care vei pune coajă de lămâie și ceapă verde tocată fin.
Poftă bună!
Comenteaza cu Facebook