Saag este un preparat specific indian, preparat din spanac sau alte plante comestibile, care se serveste de regula alaturi de paine indiana – naan.
Citeste: RETETA AYURVEDICA: CARTOFI DULCI CU VARZA KALE SI GHIMBIR
Pentru a prepara saag cu spanac si varza Kale ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 bucatica de ghimbir tocat marunt
- 6 caqtei de usturoi
- ¼ cana de apa
- ½ lingurita de masala (amestec indian de condimente)
- 300 g de spanac proaspat, spalat si maruntit
- 300 g de varza Kale, spalata si maruntita
- 1 cana de lapte
- 1 cana de branza cottage
- 1 praf de sare
- 1 praf de nucsoara
- 2 lingurite de ghee (unt clarificat)
- 2 cepe maruntite
Pune in blender ghimbirul si usturoiul, alaturi de ¼ cana de apa, apoi transforma-le intr-o pasta.
Incinge o tigaie si pune pasta de usturoi si ghimbir in ea. Adauga masala, amesteca bine si lasa focul mic. Dupa 15 minute (vei mai adauga apa daca e necesar intrucat se evapora) poti adauga spanacul si varza Kale, pe care le vei gati timp de 10 minute, amestecand ocazional.
Citeste: RETETA VEGANA: DOVLEAC UMPLUT CU CIUPERCI, KALE SI QUINOA
Pune intre timp laptele si branza cottage in blender, iar apoi adauga si sarea si nucsoara. Foloseste blenderul pentru a obtine o pasta din aceste ingrediente.
Topeste ghee-ul in tigaie la foc mic, apoi caleste timp de 5 minute ceapa. Incorporeaza amestecul de branza si lapte, precum si spanacul si varza Kale, opreste focul si lasa preparatul sa se raceasca. Pune apoi jumatate din saag-ul preparat in blender si transforma-l in pasta. Pune-l apoi inapoi in tigaie si amesteca-l cu restul preparatului.
Poti servi apoi saag-ul alaturi de naan sau chiar acompaniat de orez fiert.
*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.