Spanacul cu crutoane contine o cantitate ridicata de fier, dar si alti nutrienti esentiali. Poti prepara aceasta reteta vegana bogata in fier, in mai putin de 15 minute.
Daca urmezi o dieta vegetariana e indicat sa fii atent la nivelul de fier din organism pentru a reduce riscul instalarii anemiei. Poti preveni deficitul de fier suplimentand aportul prin consumul unor preparate bogate in aceasta minerala.
Citeste: RETETA AYURVEDICA: PLACINTA DE CARTOFI DULCI
Pentru 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 lingura de ulei de masline
- cateva crutoane
- 1 catel de usturoi maruntit
- 25 g de muguri de pin
- 50 g de stafide
- 250 g de spanac
Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Pune in tigaie crutoanele maruntite anterior, dar si mirodenii dupa gust. Dupa ce crutoanele capata o nuanta aurie, pune continutul tigaii intr-un bol.
Citeste: METODA TRADITIONALA INDIANA DE PREPARARE A CHAIULUI
Pune apoi in tigaia incinsa mugurii de pin si stafidele, iar dupa 2 minute completeaza cu spanacul. Dupa ce spanacul se gateste, pune preparatul in farfurii si serveste cu crutoanele maruntite si trase la tigaie cu usturoi.