Prepara o reteta vegana de tofu si legume in sos de arahide pentru un pranz sanatos si satios, extrem de usor de preparat.
Pentru a prepara aceasta reteta vegana ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 lingura de ulei de arahide
- 1 buchet de broccoli maruntit
- 1 ardei gras rosu maruntit
- 5 ciuperci proaspete, feliate
- 500 g de tofu, taiata cuburi
- ½ cana de unt de arahide
- ½ cana de apa fierbinte
- 2 linguri de otet
- 2 linguri de sos de soia
- 1 ½ lingurita de melasa
- piper dupa gust
Incinge uleiul de arahide intr-o tigaie. Soteaza in acest ulei broccoliul, ardeiul gras rosu, ciupercile si branza tofu in jur de 5 minute.
Intr-un bol de dimensiuni reduse, amesteca untul de arahide, apa fierbinte, otetul, sosul de soia, melasa si piperul. Adauga apoi legumele si tofu trase la tigaie si fierbe, la foc mic, intre 3-5 minute. Legumele ar trebui sa fie gatite, insa sa ramana crocante.
Serveste preparatul cald, imediat dupa ce il iei de pe foc. Poti decora farfuria cu cateva arahide.