Aciditatea organismului apare atunci cand alcalinitatea scade si acidul in exces nu poate fi combatut. Acest dezechilibru cauzează multe probleme de sănătate diverse precum: răceli frecvente, depresie, infecții, alergii, boli cardiace, artrită, obezitate și nu numai.
Simptomele acidității crescute sunt: oboseală cronică, congestie nazală, sistem imunitar slăbit, unghii fragile, păr degradat, dureri de cap frecvente, crampe musculare și probleme digestive.
Pentru a echilibra pH-ul organismului, trebuie evitate alimentele acide și consumate alimentele alcaline.
Alimente acide (este vorba despre alimentele care devin acide odată ce sunt consumate)
- Carne: porc, miel, vită, curcan, fructe de mare și pește de acvaultură
- Produse lactate
- Ouă
- Băuturi: sucuri, ceai negru, alcool, lapte, băuturi acidulate
Alimente alcaline (este vorba despre alimentele care devin alcaline odată ce sunt consumate)
- Legume: sparanghel, broccoli, varza de Bruxelles, morcov, varză, castravete, țelină, andive, ghimbir, usturoi, varza kale, fasole verde, salată, cartofi, ceapă, pătrunjel, mazăre, ridiche, păstârnac, dovlecel, dovleac
- Fructe: avocado, nucă de cocos, grepfrut, lămâie, limetă, rodie, roșie
- Migdale, semințe de susan
- Linte
- Hummus
- Tahini
- Ulei de măsline, ulei de semințe de in, ulei de avocado
- Lapte de migdale
- Ceai de plante
- Sucuri din legume
- Supă de legume