Tudor Iosub :„Yoga a reprezentat și continuă să reprezinte o mină de aur” Skip to main content
Tudor-Iosub-instructor-yoga

Tudor Iosub are competențe în mai mult dpmenii, precum: Metoda Silva, XING SHEN ZHUANG, Terapii și NLP, Tao Healing și nu în ultimul rând Hatha Yoga. Încă de copil și-a pus întrebări legate de extinderea posibilităților corpului, filmele cu shaolini oferindu-i încrederea că oameni își pot depăși capacitățile.

Practică zilnic yoga, o oră și jumătate pe zi și practică vizualizări creative pentru diminuarea stresului, tehnici de centrare și echilibrarea minții din ZEN, cum ar fi centrarea în Hara  și Antrenamentul Autogen .

Mai multe despre Tudor în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Am competențe în mai multe domenii ale cunoașterii (terapii, NLP, medicina Ayurvedica, Taoism). Acestea vin în concordanță cu sistemul yoga și se creează o sinergie pe multiple planuri, cum ar fi sănătate, reîntinerire, vitalitate, putere interioară.

Image
Tudor-Iosub-instructor-yoga

Iată o parte din cursurile semnificative care au implicații în modul meu de abordare foarte complex. Eu însămi am de învățat de la cei cu care lucrez. Acest lucru e un mecanism foarte interesant întrucât atunci când lucrezi cu un om pe o perioada de timp, concomitent lucrezi și cu tine pe acel aspect și e cât se poate de normal, dacă ne gândim ca la urma urmei toți facem parte dintr-o conștiință de grup, unde adeseori suntem interfețele celorlalți.

•          XING SHEN ZHUANG - centrarea conștiinței și flexibilizarea corpului – EXERCITII PENTRU COLOANA -Instructor David Shen

•          Consultant hipnotist - Trainer Vasile Hategan

•          Tao Healing (cosmic chi kung niv 1) – Maestru Mantak Chia

•          Metoda Silva (3 module: Baza, Ultramind și Love Mind) – trainer Rajko Kuzmanovic

•          Hatha Yoga (6 luni) – prof yoga Beko Kaygee, Scandinavia School Fitness, Indian Yoga Academy level 1, august 2016

De mic mă gândeam la extinderea unor posibilități ale corpului, deși în acea perioadă exista o penurie de informație în acest sens. În unele filme cu luptători shaolini, am regăsit oameni care își depășiseră capacitățile, filme care au însemnat pentru mine mult mai mult decât simpla acțiune. Acestea au reușit să insufle  o apetența pentru dorința de a explora limitele. Cu adevărat m-am apucat de yoga la 24 de ani când am început cu antrenamentul autogen.

Mă pasionează ideea de a mă explora pe multe planuri, într-un fel în care unii nu ar îndrăzni să gândeasca măcar. Toata activitatea mea este, într-un anumit fel, fascinantă pentru că descopăr noi potentialitați  pe care le poate avea ființa umană.

Antrenamentul autogen a fost vârful de lance în practica mea, alături de unele asane și respirații. Zilnic, de două ori pe zi făceam acest antrenament, iar în timpul zilei adăugam și tehnici de respirații. Asanele le-am făcut sporadic, însă făceam exerciții de încălzire specifice artelor marțiale. Rezultanta a fost extraordinară. Stări de culme ale energiei care duceau spre extaz. Alteori, stări de liniște și relaxare urmate de detașare maximă. Și ghiciți cum mi-au ieșit toate analizele laborioase pentru platformele marine, în acea perioada a vieții?

Image
Tudor-Iosub-instructor-yoga

Când ne referim la yoga sau chiar la meditație , ne gândim în primul rând la un alt stil de viață, la un alt mod de vedea de lucrurile și aspectele vieții. Acest lucru vine la pachet cu o expansiune a conștiinței, cu responsabilitate mai mare față de sine și mediul înconjurător. Ajungi practic să te autoeduci în multe privințe. Nu pot să spun că yoga are răspunsurile unei societăți atât de complicate, dar iți oferă o bună bază de plecare, în a învață să gândești și să-ți spui întrebări. De altfel, nu întâmplător se spune că întrebările sunt laserul conștiinței. În acest sens s-a schimbat viața mea, am devenit un liber cugetător, și nu de puține ori, prin alinierea cu propria mea natura, mă trezeam infuzat de stări de fericire, fără un motiv anume. Aceste stări se produceau mai ales când mă aflam într-un parc sau mergeam la munte, la mare și m-am bucurat când acestea au început să fie independente și de aceste cadre din natură. Mulți oameni nu ar crede faptul că pentru a simți adeseori fericire, nu trebuie să faci altceva decât să-ți liniștești mintea.

“Principalul insucces al învățământului este că nu a pregătit oamenii să înțeleagă chestiuni care privesc destinul omenesc'', spunea Norman Cousins, medic american.

Yoga reprezintă cel mai vechi sistem de instruire din lume. Yoga reprezintă şi o terapie a dezordinilor psihosomatice prin reîntoarcere la Natura interioară (la care putem avea acces permanent şi care conduce la eliberarea perturbațiilor exterioare), în scopul creșterii rezistenței la agresiunile mediului extern tot mai deteriorat (poluare materială, energetică, informaţională: a atmosferei, apei, alimentelor). Yoga a reprezentat și continuă să reprezinte încă o mină de aur din care au fost extrase şi transpuse în practica medicală occidentală o mulţime de tehnici, care urmăresc combaterea stresului, oboselii, refacerea forţelor, restabilirea echilibrului şi eliminarea dezordinilor psihosomatice ocazionale, ori instalate (gândirea pozitiva și legea atracției atât de mediatizate azi sunt extrase din yoga sutra YS 1.33).

Practic yoga zilnic, o oră și jumătate. De asemenea, practic vizualizări creative pentru diminuarea stresului (imageria este homeopatia pentru minte), Tehnici de centrare și echilibrarea minții din ZEN, cum ar fi centrarea in Hara  și Antrenamentul Autogen (algoritm de relaxare minte-corp).

Tehnicile mele sunt unice prin modul de abordare și eficiență maximă într-un timp scurt și sunt gândite printr-un mod în care clientul face un minim efort pentru a obține rezultate optime, în condițiile în care nu oricine alocă suficient timp creșterii lui interioare. Adeseori aceste tehnici fac parte din domeniul parapsihologiei, acolo unde se știe că eficienta este rapidă și imediată, părând magică prin rezultatul obținut.

Image

În mod involuntar eu am asociat Yoga, mai degrabă, de un arhetip decât de un personaj. Spre exemplu, Yoga își propune depășirea condiției umane obișnuite, întrucât condiția umană este generatoare de suferință (anumite tipare subconștiente, stereotipii). Depășirea condiției inferioară în care se afla omenirea face, de fapt, referire la o bună coabitare dintre structurile psihicului, mai precis armonizarea dintre subconștient și conștient. Această armonizare creaza o nouă condiție umană, superioară ducând la acel deziderat pe care unele filozofii l-au numit Supraomul. Deci, practic, eu am fost inspirat de acest arhetip, Supraomul.

Mai multe despre tudor aici:  https://antrenorpersonalyoga.blogspot.com/ ”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook