Această supă thailandeză, pe lângă faptul că are un parfum delicios ce ne aduce aminte de vară, este bogată în proteine și consistentă, fiind perfectă pentru serile reci de iarnă.
Citește și: Supa crema de dovleac si ghimbir, cu sirop de artar
Ingrediente:
3-4 linguri de galangal sau ghimbir proaspăt tocat
2–3 cm bucată de curcuma proaspătă, curățată și rasă (sau o linguriță de curcuma praf)
1 tulpină de lemongrass, zdrobită și tocată aproximativ (sau 1-2 lingurițe de lemongrass praf)
3 linguri rădăcini și tulpini proaspete de coriandru tocate aproximativ
450 g tofu ferm, feliat subțire
O cutie de 200 g ciuperci scurse, clătite și tăiate
1 chilli roșu, tocat mărunt
Sucul de la 2 lime
1 lingură zahăr de palmier ras (sau zahăr brun)
400 ml lapte de cocos
3-4 linguri sos de soia sau tamari
1 lingură oțet de vin de orez (sau oțet de mere)
400 g taiței moi, gata de wok
100 g fasole verde,
100 g mazăre
1 ardei roșu, tăiat mărunt în fâșii lungi
1 ardei iute roșu, taiat
4 crenguțe de coriandru
1 lime, stors, pentru servit
Mod de preparare
Într-un vas mare combinați, galangalul, curcuma, lemongrass, rădăcinile de coriandru. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la foc mic timp de 10 minute pentru a permite aromelor să se infuzeze. Scoateți-l de pe foc și lăsați-l să stea timp de 10-20 de minute, înainte de a strecura într-un vas mare. Aruncați ierburile și condimentele - și-au făcut treaba, lăsându-vă o bază de supă superb parfumată.
Se toarnă supa strecurată înapoi în vas și se adaugă tofu și ciuperci, dacă se utilizează. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la minim și fierbeți timp de aproximativ 10 minute, pentru a permite tofu-ului să absoarbă toate aromele.
Se amestecă ardeiul iute, sucul de lămâie, coaja de lămâie și zahărul din palmier. Se toarnă laptele de nucă de cocos, sosul de soia și oțetul, apoi se adaugă tăiței, fasolea verde, mazărea și ardeiul gras. Se încălzește, amestecând ocazional, până când tăiței sunt separați și încălziți, iar fasolea este doar fragedă. Aveți grijă să nu lăsați supa să fiarbă, altfel laptele de cocos s-ar putea separa.
Se ornează cu crenguțele de coriandru, se adaugă lime după gust și se servește imediat.
Poftă bună!