Pancreasul este o glandă lungă și plată, care se găsește în spatele stomacului și în stomacul superior. Acest organ joacă un rol dublu în organism. Primul rol al pancreasului este de a funcționa ca ajutor digestiv, iar celălalt rol este de a menține nivelul de insulină, reglând nivelul de zahăr din corp.
Pancreasul simbolizează libertatea, puterea, stăpânirea de sine. De asemenea, este centrul emoțiilor și al dorințelor și ține de capacitatea de a integra iubirea și de a gestiona sentimentele contrarii iubiri.
Citește: Cele mai bune asane pentru prevenirea si mentinerea diabetului sub control
Menținerea sănătății pancreasului este esențială. Unul dintre cele mai bune mijloace pentru menținerea și îmbunătățirea sănătății pancreasului este yoga. Studiile au indicat că un exercițiu de yoga bine echilibrat și regulat oferă un efect revitalizant și tonifiant asupra pancreasului.
Important! Înaintea practicării oricărei asane sunt necesare exerciții de încălzire.
Asanele pot ajuta la ameliorarea simptomelor însă nu este deajuns. Respectarea celor 2 ramuri Yoga este esența care conduce pe drumul vindecării.
Iată 3 asane benefice pentru sănătatea Pancreasului:
Stimulează pancreasul, ficatul, splina și abdomenul abdomenului. Diminuează anxietatea. Reduce sciatica și sporește fluxul sanguin la nivelul nervului sciatic.
Contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv. Se repeta postura de 3-5 ori. De reținut pentru exersarea acestei asane: sprijinul nu se face pe mâini și nu se ține respirația, se respiră normal. Nu se ridica brusc sau forțat corpul, ci lent, treptat. Asana nu este recomandată femeilor însărcinate, deoarece comprima abdomenul.
Este deosebit de eficienta pentru stimularea pancreasului, a ficatului, a splinei, a abdomenului și a mușchilor abdominali. Energizează sistemul digestiv, sporește arderile grăsimii din peretele abdominal și restricționează mărirea ficatului.
Stimulează funcția rinichilor, ficatului și pancreasului, activează sistemul digestiv și atenuează problemele asociate acestuia.
! Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.
Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.