Interviu Adela Spulber: „fiecare om ce participa la cursurile mele de yoga sunt maeștrii mei.” Skip to main content
Interviu Adela Spulber: „fiecare om ce participa la cursurile mele de yoga sunt maeștrii mei.”

Adela practică Yoga de 4 ani. S-a certificat ca și profesor de yoga (200HRTTC) în luna Mai 2017 la Schooș Yoha Institut în Bali. De doi anu predă în cadrul studioului propriu, Ahimsa Yoga. Din cauza pandemiei a închis acest studio de yoga și și-am mutat activitatea în online. Iubește natura, iubește oamenii și se consideră binecuvântată că poate face ceea ce îi place.

Aflați mai multe despre Adela din interviul pe care l-a oferit în exclusivitate cititorilor Yogasat.

​„Yoga mi-a schimbat complet viața. Am renunțat la bussinesul de comerț en-gross și am deschis acum 2 ani de zile un studio de yoga in București pe care l-am închis din cauza pandemiei.

Schimbările s-au produs destul de profund la nivel de conștiință.

Practic yoga de 4 ani de zile și meditația de 5 ani de zile. Mi-am format inițial o practică personală a meditației și sunt mai atașată mai degrabă de această practică decât de practicarea asanelor. Yoga o practic zilnic atunci când predau și destul de rar singură.

Personal, “m-am îndrăgosti” prima dată de meditație. Aceasta a venit către mine fără să caut informații despre ea. Totul a început într-o noapte, într-un moment în care mintea mea a ajuns la limita răbdării cu întrebările sale existențiale legate de iubire, fericire și sens al vieții. În acea noapte de Mai din 2015 mi-am pus în caști prima meditație din viața mea și începeam o frumoasă și conștientă călătorie spirituală ce m-a adus în contextul actual de viață.

Image

Prin yoga si meditație am descoperit starea de echilibru interior, pace, fericire, recunostin​​ța, binecuvântare și iubire. Am învăț să renunț la control și s​ă​ accept viața așa cum este ea.

​​La nivel de minte am​​​​ ​învățat s​ă​ nu mă mai identific cu egoul, am ​​​​​învățat să fiu prezentă în viața mea, am ​​​​ ​învățat să fiu un observator detașat al gândurilor mele. 

La nivel de corp am ​învățat s​ă​ m​ă​ împrietenesc​​ cu acesta. Conștientizez care sunt limitele corpului meu în asanele de yoga și le respect. Accept rigiditatea și inflexibilitatea acestuia. Nu-mi dau valoare prin flexibilitate, mobilitate, prin faptul că stau în cap și în mâini. Nu sunt competitiva ci mă bucur de cum se așează posturile de yoga în ființa mea de la o săptămână la alta sau de la un an la altul.

La nivel de spirit consider că mă aflu într-un proces constant de schimbare și evoluție.  Practic iubirea și compasiunea față de mine însămi și față de cei din jur. Mă accept cu umbre și lumini (am avut o mare tendință în respingerea umbrelor). Învăț să fiu smerită și să nu ma îndrept către direcția unui egou spiritual. Identific constant programele subconștiente și condi​ț​ion​ă​rile limitative ce nu “m​ă​ lasă” s​ă​ mă bucur din plin de această călătorie umană.

În alte țări din Europa și de pe alte continente au fost introduse în sistemul de învățământ și la locurile de munca practica meditației și yoga. Cu siguranță va urma și Romania acest curs firesc.

Schimbarea pe care o poate aduce la nivel global este de acceptare, respect și iubire. Să ne acceptam așa diferiți cum suntem (culturi diferite, religii diferite, nuanțe diferite de piele etc) și să înțelegem că formam un Întreg  iar această planetă este casa noastră din acest Univers infinit.

Image

Fiecare profesor de yoga la a cărei sesiune de yoga am luat parte și fiecare om ce participă la cursurile mele de yoga sunt maeștrii mei. De la fiecare în parte simt că am învățat câte ceva.

Apreciez și respect din toată inima fiecare profesor de yoga și de fiecare dată când ajung la o sesiune de yoga mă bucur de toată energia frumoasă transmisă de acesta în practica sa. Inițial am avut un atașament special fața de prima mea profesoara de yoga, Mariana Dragan. Datorita studioului de yoga, acolo unde am colaborat cu peste 15 profesori de yoga, am conștientizat că fiecare profesor de yoga este special, unic și aduce valoare prin practica sa.”

Mulțumim, Adela!

Namaste.

Comenteaza cu Facebook