Irina Georgescu practică yoga de 5 ani iar din 2019 este instructor. Prin cursul de instructor și-a dorit o aprofundare a cunoștințelor despre yoga, însă după ce l-a absolvit, a simțit că trebuie să împartă și cu ceilalți din efectele binefăcătoare ale acestei discipline. Practică zilnic yoga, considerând yoga un stil de viața.
Citește și: Ashtanga yoga autentica este pe cale de disparitie
Mai multe despre Irina în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:
„Pentru mine, yoga reprezintă un instrument minunat de cunoaștere de sine. Și prin aceasta mă refer la cunoașterea ființei ca întreg: corp fizic, mental, emoțional și spiritual. Atunci când înțelegi că toate aceste straturi se întrepătrund și se influențează unul pe celălalt și mai presus de toate că la nivel profund toți suntem una, Sămânță Divină, atunci capeți putere asupra propriei vieți. Și de aici pornesc toate beneficiile nenumărate ale practicii yoga: corpul fizic se vindecă, devine mai viguros și mai puternic, mintea se echilibrează, emoțiile se temperează, îți iubești corpul, îl accepți așa acum este, cum accepți și lumea înconjurătoare.
Toate acestea s-au regăsit și în viața mea, ca urmare a practicii yoga. Am regăsit echilibrul mental si emoțional, iubirea de sine, încrederea și forța lăuntrică, bunătatea, compasiunea și recunoștința. Yoga schimbă perspectiva asupra vieții, înveți să faci un pas în spate, pentru a observa cu oarecare detașare atât lucrurile bune, cât și cele mai puțin bune, știind că “și aceasta va trece.” Frumusețea a constat în faptul că înaintând în descoperirea yoga, de fapt m-am descoperit pe mine și faptul ca suntem interconectați cu toții pe acest pământ. Sunt genul de persoană care salută animalele, copacii, marea, pământul.:)) Și făceam asta intuitiv, de mic copil.
Am început să practic yoga acum aproximativ 5 ani, când simțeam nevoia de mișcare și de ceva ce ar putea elimina durerile de spate și stresul acumulat. De fiecare dată simțeam că reveneam “acasă” atunci când mă vedeam pe saltea. Treptat am reușit să aduc yoga și în afara saltelei, în ce făceam, ce simțeam, ce gândeam, întărind relația cu mine din ce în ce mai mult. Și acel “acasă”, care însemna libertate, iertare, bucurie, iubire, încredere și o deplină siguranță, a apărut din ce în ce mai des în viața mea.
Din 2019 sunt instructor de Hatha Yoga, TTC200, iar în prezent urmez cursurile de instructor de Yin Yoga, TTC100. Le mulțumesc pe această cale profesorilor mei, Dana Țupa, Mihaela Roșianu și Corina Doka pentru profesionalismul și dăruirea cu care mi-au deschis calea in practica yoga. Predau clase offline si online de Hatha Yoga, Vinyasa, Power Yoga, Yin Yoga si meditație. Cele online doar pre-înregistrate momentan, întrucât în viața de zi cu zi am și un job într-o corporație. Mă puteți găsi pe site: https://temperyoga.ro.
Prin cursul de instructor am dorit o aprofundare a cunoștințelor mele despre yoga, însă după ce l-am absolvit, am simțit că trebuie să împart și cu ceilalți din efectele binefăcătoare ale acestei discipline. Practic zilnic yoga, căci îmi este mod de viață, fie că e vorba de posturi, meditație, tehnici de respirație sau gânduri mai curate.
Cred că yoga aduce în general schimbări semnificative în viața oricărui practicant, cu atât mai mult în locuri în care oamenii au diverse probleme: fie fizice (stat mult pe scaun sau în picioare, probleme cu coloana vertebrala, greutate excesivă, imunitate scăzută), fie energetic și mental (stres cronic, oboseală, anxietate, frică, dureri de cap). Yoga la locurile de muncă, în instituțiile de învățământ, precum și în închisori sau școlile de corecție cred ca ar aduce multe beneficii celor interesați. Și nu impusă, ci făcută cunoscută. Fiecare are propriul drum în viață.
Citește și: Ritmul respiratiei influenteaza memoria si frica, spune neurostiinta
Yoga “sportivă” sau yoga conștientă? Ziceam la început că straturile ființei noastre se influentează reciproc, astfel că de fiecare dată când acționăm asupra unuia, acționăm și asupra celorlalte. Așadar, fie că pui accept pe partea de mișcare sau pe partea de liniștire a minții, se întâmplă negreșit lucruri în toată ființa. Sunt mereu conștientă în practica mea, dar asta nu înseamnă că nu practic și stiluri care pot fi considerate “sportive”.
Am o abordare holisitică, în general și îmi ascult corpul de fiecare dată. Pot spune că el este maestrul meu, în tot ce fac. De asemenea, îmi este maestru copilul meu, dar și cei apropiați. Ne oglindim în persoanele din jur și astfel, nu ar avea cum să nu ne fie profesori. Natura, luna, soarele, animalele mi-au fost mereu maestri și surse de inspirație.”
Mulțumim Irina.
Namaste!
Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.