Prepara un desert vegan gustos, care iti va insenina zilele reci de toamna.
Ingredientele de care ai nevoie:
- ½ cana de faina integrala de grau
- ½ cana de faina normala
- ½ lingurita de praf de copr
- ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita de scortisoara
- ¼ lingurita de nucsoara
- ¼ lingurita de sare
- ¼ cana de ulei de masline
- ¾ cana de zahar
- 1 lingura de seminte de in inmuiate in 3 linguri de apa calda
- ½ cana de lapte de migdale
- 1 lingurita de otet de mere
- 2 mere curatate de coaja si tocate
- 1/3 cana de nuci maruntite (pot fi si migdale, nuci pecan, alune de padure)
Pentru glazura:
- 2 cescute de crema de cocos rece, de la frigider
- 1 cana de zahar pudra
- 1 lingurita de esenta de vanilie
Citeste: RETETA DE GOGOSI VEGANE CU COCOS
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Acopera o tava rotunda cu hartie de copt.
Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, dar si sarea.
Intr-un alt bol, mai mare, amesteca uleiul de masline, zaharul, semintele de in inmuiate in apa (substituie ouale in retetele vegane), laptele de migdale si otetul. Incorporeaza apoi compozitia uscata preparata anterior si amesteca bine. Pune apoi si merele, dar si nucile.
Pune compozitia in tava de tort si bag-o la cuptor – o vei lasa sa se coaca in jur de 35-40 de minute. Lasa apoi tortul la racit.
Pentru a prepara glazura pune crema vegetala de cocos intr-un bol, alaturi de zaharul pudra si de esenta de vanilie. Foloseste mixerul pana cand obtii o compozitie pufoasa (3-4 minute). Baga glazura obtinuta la frigider si, cand tortul e gata, acopera-l cu aceasta. Poti folosi, deasupra, cateva nuci maruntite pentru decor, dar si un bat de scortisoara.