Nucile caju sunt tot mai populare în rândul consumatorilor, atât datorita proprietăților lor nutritive, cât și a gustului lor ușor dulceag, deosebit față de cel al altor nuci. Native din Portugalia, acestea sunt cultivate preponderent în Africa, încă din secolul al XVI-lea.
Citește și: Desert vegan: budinca de orez cu caju
Datorita conținutului bogat de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, consumul de caju are numeroase beneficii pentru sănătate, conform Medical News Today (2). Iata care sunt efectele lor dovedite științific:
Previn afecțiunile cardiace si ale sistemului circulator
Fortifica musculatura
Protejează vederea și combat acțiunea radicalilor liberi
Mențin senzația de satietate și împiedică instalarea anemiei
Protejează sănătatea sistemului nervos
Îți recomandăm gustoasa cremă de brânză de caju, de care te vei îndrăgosti de la prima gustare.
Brânză de caju
Ingrediente:
130 grame de caju lăsat la hidratat peste noapte (minim 8 ore)
2-4 fire de ceapă verde
4 lingurițe de drojdie inactivă
2 linguri de ulei de măsline presat la rece
2 linguri de suc de lămâie
2-4 linguri de apă (în funcție de consistența pe care doriți să o obțineți)
un vârf de cuțit de turmeric pudră (chiar două, dacă vă doriți un gust mai intens)
sare după gust
Preparare:
Caju-ul hidratat se mărunțește bine în robotul cu lama în S, apoi se adaugă 2 lingurițe de drojdie inactivă și câte o lingură de ulei de măsline, de suc de lămâie și de apă și se mixează în continuare. Continuați să adăugați restul ingredientelor și mixați bine, apa se adaugă treptat. Este foarte important să gustați ca să vă dați seama de gustul pe care vreți să-l obțineți.
Când este gata brânzica, se adaugă ceapa verde tocată mărunt, se amestecă și se lasă la frigider pentru 1-2 ore.
Poftă bună!
Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.