Anamaria Văduva: „Yoga înseamnă meditație.” Skip to main content
Anamaria-Văduva-instructor-yoga

Anamaria Văduva este instructor yoga specializată în 2019, la Institutul de Ashtanga Vinyasa Yoga din Mysore, India. Practică Hatha și Ashtanga de 3 ani zilnic, indiferent dacă sunt 5 minute sau 3 ore.

Pe Anamaria yoga a ajutat-o să aibă mai multă încredere în ea, să se organizez intern și să își văd viața dintr-o perspectivă a iubirii și compasiunii. De asemenea, prin practica Ashtanga simte că își întinerește corpul, făcându-l mult mai puternic, mai tonifiat și mai flexibil decât a fost vreodată. 

Scopul ei ca și instructor yoga este să își înalțe și să își inspir studenții, să-i încurajeze să trăiască în mod conștient și în adevărul lor, atât în timpul practicii de yoga cât și în afara acesteia.

Mai multe despre Anamaria în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

Mă numesc Anamaria și am 33 ani. Sunt instructoare de yoga cu specializare în Ashtanga Vinyasa Yoga, acreditare TTC obținută în 2019, de la Institutul de Ashtanga Vinyasa Yoga din Mysore, India.

Image

De-a lungul călătoriei mele in yoga, am învățat că pentru a fi în armonie cu alții, este foarte important să ai o relație frumoasă cu tine însăți.

Ca și instructor, scopul meu este să-mi înalț și să-mi inspir studenții, să-i încurajez să trăiască în mod conștient și în adevărul lor, atât în timpul practicii de yoga cât și în afara acesteia.

Practic Hatha și Ashtanga de 3 ani cu regularitate. Yoga pentru mine reprezintă cea mai adecvata cale prin care să-mi liniștesc tumultul minții, e oaza mea de liniște și totodată cel mai bun instrument prin care am grijă de corpul meu.

Practicând yoga, reușesc de fiecare dată să-mi expandez percepția simțirii, să fiu receptivă la mesajele corpului meu, pe care am ajuns să-l iubesc întru totul. Sunt mereu uimita de efectele pe care le are asupra corpului și minții mele, ajungând să simt care sunt nevoile reale pe care le am, să fiu din ce în ce mai bine cu propria persoană.

Yoga m-a ajutat sa am mai multă încredere în mine, să mă organizez intern și să-mi văd viața dintr-o perspectivă a iubirii și compasiunii.

Yoga a fost și este în continuare un fel de terapie pentru mine.

Pe măsură ce am început să practic mai des, am observat că multe aspecte ale vieții mele se schimbă.        

Mi-aduc aminte că înainte să pășesc pe acest drum, treceam printr-o perioadă apăsătoare în care nu mă mai simțeam cu adevărat fericită. Eram într-o carieră care nu mă mai împlinea, într-o relație în care nu puteam fi eu însămi și mă simțeam oarecum blocată. Tot ce îmi doream era să vad mai clar ce era cu adevărat important pentru mine și evoluția sufletului meu.

Image

Iar pentru asta mi-am făcut curaj și am ales să am parte de o experiență de yoga autentică, direct de la sursă, adică în India, locul de naștere al acestei minunate discipline.

Practic zilnic. Fie ca sunt 5 minute sau 3 ore, de fiecare dată când practic yoga, acumulez mai multă încredere în mine iar beneficiile se simt aproape instantaneu. Ajung să mă simt conectată cu totul și cu toată lumea. Este ceva ce voi face pentru tot restul vieții mele.

Yoga ar trebui să fie inclusă în instituțiile de învățământ și la locul de muncă deoarece yoga nu ne schimbă doar corpul fizic, ci și modul în care percepem lucrurile. Ea este un întreg care atinge toate aspectele vieții noastre de zi cu zi, transformându-ne din interior.

Din păcate, sistemul nostru educațional încă se bazează mai mult pe absorbția de informații decât pe a ajuta la formarea unor ființe cu caracter bun, acordând prea puțină importanță valorilor precum adevărul, iubirea de sine, onestitatea, smerenia și compasiunea.

Yoga pe de altă parte are și o abordare holistică, promovând un stil de viață sănătos. Așadar consider că, dacă ne dorim ca tinerii noștri să adopte stiluri de viață valoroase, educația yoga trebuie să devină parte din programa școlii.

Yoga se diferențiază de alte antrenamente tocmai prin faptul că trebuie făcută într-un mod conștient. Într-adevăr există multe stiluri, unele mai intense decât altele, în funcție de nevoile fiecărui practicant.

Stilul Ashtanga-vinyasa yoga este preferatul meu deoarece se centrează mai mult pe antrenamentul fizic, ajutându-mă să-mi cresc forța și rezistența musculară, folosind doar greutatea propriului corp.

Este destul de solicitant întrucât e nevoie în medie de 90 de minute pentru a finaliza seria primară completă. Transpir mult, ceea ce duce la o mai bună detoxifiere a organismului, simțindu-mă apoi revigorată. 

Image

Practica Ashtanga simt că îmi întinerește corpul, făcându-l mult mai puternic, mai tonifiat și mai flexibil decât a fost vreodată. 

De asemenea, yoga înseamnă meditație! Încep întotdeauna prin a inspira și expira calm și profund, doar pe nas, centrându-mi atenția doar asupra respirației. Aceasta este o tehnică simplă și la îndemână oricui. O alta formă de meditație pe care o practic este meditația transcedentală, tehnică învățată în Pune, India.

Ramesh Shetty și Praveen Somu au fost cei 2 maeștri de la care am învățat această arta, iar pe Sri K Pattabhi Jois îl urmăresc, el fiind cel care a pus bazele sistemului Ashtanga.

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook