Alina Burla practică yoga de 6 ani. A început cu practicarea asanelor iar acum „lucrează” pentru a face yoga conștientă. Asanele complicate i-au dat suficient de lucru cât să începă să conștientizez ceea ce gândește în timp ce le practică sau ce simte față de practica ei.
Prin yoga a reînvățat lucrurile simple, să își accepte limitele corpului și să se oprească din grabă.
Mai multe despre Alina în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:
„Pentru mine Yoga este lupa prin care te vezi așa cum ești, fie că vorbim despre minte, corp sau spirit. Yoga este unealta care te ajută să te șlefuiești, astfel încât să îți placă de tine cu adevărat, în profunzime, și îți dă oglinda de care ai nevoie pentru a vedea cum îți stă cu fiecare alegere pe care o faci.
citește și: Ashtanga yoga autentica este pe cale de disparitie
Privind acum înapoi, la ultimii șapte ani, realizez că a modelat mai mult sau mai puțin, toate aspectele vieții mele. Cred că datorită practicii am reușit să ies din șablonul fix de gândire care îmi spunea mereu să REacționez la stimuli, și am reușit să aleg, conștient, ceea ce vreau să păstrez și la ce vreau să renunț din viața mea.
Yoga mi-a schimbat modul de viață. Am reînvățat lucrurile simple, pe care copiii le practică fără să se gândească și pe care adulții le uită. Pe lângă faptul că am reînvățat să mă joc în corpul meu – să îi accept limitele (lucru care a rămas o mare provocare pentru mine), am învățat să mă opresc din graba cu care abordam orice în viață și să evit aglomerația care nu îmi dădea timp nici măcar să mă întreb dacă îmi place ceea ce fac sau să conștientizez cum mă simt.
Practic cât de des pot, îmi doresc zilnic, Uneori nu reușesc și atunci realizez cât de mult îmi lipsește.
Eu cred ca yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă. Eu văd modificările pe care mi le-a adus mie și știu câte bariere mi-a dat la o parte, pentru a mă aduce la ritmul și modul de viață actual. Și, prin ochii mei de acum, văd aceste schimbări necesare pentru a reveni la un echilibru în relația pe care o avem, în primul rând, cu noi înșine și, mai apoi, cu ceilalți.
Acum, lucrez pentru a face yoga conștientă. Am început cu yoga sportivă. La momentul respectiv nici nu aș fi înțeles o altfel de abordare – dar respect etapa respectivă și mă bucur că asanele complicate mi-au dat suficient de lucru cât să încep să conștientizez ceea ce gândesc în timp ce le practic sau ce simt față de practica mea. E un proces pe care fiecare îl parcurge așa cum îl înțelege.
Citește și: Mișcarea de cultură fizică și Yoga folosită ca formă de terapie
Practic Ashtanga Yoga cu plăcerere, și o perioadă am dedicat-o acestei practici și inițiatorului, Pattabhi Jois. Acum însă practica mea s-a diversificat, și nu am un model. Am atât de multe de învățat în acest moment încât încerc să învăț de la toți cei pe care îi vad practicând sau predând și încerc să văd ce mi se potrivește mie mai bine. ”