Specifica bolii de reflux gastroesofagian, aciditatea la stomac apare atunci cand cantitatea de acid produsa de stomac este prea mare.
In mod normal, acidul de la stomac are rolul de a ajuta procesul de digestie, insa uneori stomacul produce sucuri gastrice in exces si astfel creste aciditatea. Alaturi de senzatia de arsuri la stomac, pot aparea si simptome precum dureri sau crampe abdominale ori senzatia de greata.
Mestecarea insuficienta a alimentelor, deshidratarea, fumatul sau obiceiurile alimentare nesanatoase contribuie la aparitia aciditatii la stomac.
Citeste: ASANE PENTRU O MAI BUNĂ DIGESTIE
Medicamentele antiacide sunt adesea folosite pentru combaterea aciditatii crescute la stomac, insa exista si metode naturale prin care aceasta problema poate fi rezolvata.
Paschimottanasana – aceasta postura este extrem de benefica pentru organele din cavitatea abdominala, iar daca este practicata zilnic, are chiar capacitatea de a reduce aciditatea.
Marjaryasana – cunoscuta si sub denumirea de postura pisicii, Marjaryasana stimuleaza circulatia sanguina a intregului corp si maseaza totodata organele digestive. Practicand aceasta asana in mod regulat, boala de reflux gastroesofagian poate fi ameliorata.
Citeste: APA CALDA - CEL MAI BUN MEDICAMENT PENTRU STOMAC, POTRIVIT AYURVEDA
Vajrasana – daca practici Vajrasana imediat dupa masa, digestia va fi stimulata si astfel se va preveni cresterea aciditatii la stomac.
Adho Mukha Svanasana – aceasta asana stimuleaza oxigenarea zonei abdominale si amelioreaza astfel, instantaneu, senzatia de arsuri gastroesofagiene.
Balasana – denumita si postura copilului, Balasana relaxeaza zona abdominala si amelioreaza aciditatea.