5 asane care combat durerea de șold Skip to main content
femeie-asana

Durerile de șold apar în special după vârsta de 50 de ani. Cauza acestor dureri este, în general, suprasolicitarea mușchilor și a tendoanelor din zona soldurilor. Dacă osul de la nivelul soldului se crapă sau se fracturează, poate apărea și sciatica.

Durerile la nivelul șoldului pot iradia către fese sau către zona inghinală. Durerea poate fi accentuata în timpul unor anumite mișcări.

Practica yoga poate preveni rigiditatea la nivelul șoldului, stimulând totodată circulația sanguină în această zonă.

Citește: 5 ASANE CARE COMBAT DURERILE DE GENUNCHI

Iată 5 asane care pot ameliora durerile de sold:

Ananda Balasana – aceasta asana întinde musculatura mâinilor ăi a picioarelor, masează spatele și stimulează totodată circulația sanguină la nivelul soldurilor. Musculatura soldurilor este detensionata de aceasta asana, iar durerea este ameliorată.

Anjaneyasana – aceasta asana fortifică musculatura șoldurilor, stimulează circulația în aceasta zona și ameliorează durerea. Întrucât mușchii sunt fornicații prin practicarea regulata a acestei asane, durerile de sold sunt și prevenite cu ajutorul Anjaneyasana.

Ardha Matsyendrasana - aceasta asana masează organele interne, stimulează eliminarea toxinelor, precum și circulația sanguină. Șoldurile sunt detensionate în urma practicării acestei asane, așa că durerile sunt ameliorate.

Citește: CUM SĂ PREVII “BLOCAREA” GENUNCHILOR ÎN TIMP CE PRACTICI YOGA

Baddha Konasana – aceasta asana deschide soldurile, permițând musculaturii de la nivelul acestora sa se detensioneze. Blocajele sunt combătute, flexibilitatea la nivelul soldurilor este sporită și durerile dispar treptat.

Malasana – aceasta asana relaxează musculatura soldurilor și o tonifica totodată. Durerea și încordarea sunt ameliorate.

Pregătiri pentru practică:

Este întotdeauna recomandat să incluzi o încălzire de 10 minute înainte de a practica o serie de asane. Îți va ajuta corpul să se pregătească efectiv, să îndepărteze rigiditatea, să crească flexibilitatea și îți va încălzi articulațiile. Indiferent dacă ești începător sau practicant avansat, asigură-te că faci încălzirea. În hatha yoga tradițională, acesta se numește Pawanmuktasana și include rotații și mișcări simple ale degetelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, umerilor, coatelor, încheieturilor și gâtului.

! Dacă sunteți începători, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

Material susținut de YogasatShop