5 alimente cu efect antiinflamator Skip to main content
5 alimente cu efect antiinflamator

Exista o serie de alimente care au efect antiinflamator si care pot fi consumate cu scopul de a reduce inflamatia – Iata despre ce alimente este vorba!

Ulei de cocos – uleiul de cocos este bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti de pret si are totodata proprietati antivirale si antibacteriene. Mai mult decat atat, uleiul de cocos are efect antiinflamator, de folos in special in caz de afectiune autoimuna.

Avocado – odata considerat inamic al sanatatii cardiovasculare, avocado s-a dovedit a fi, de fapt, extrem de benefic pentru sanatatea inimii. Calitatile sale nutritionale deosebite, precum si proprietatile antiinflamatoare fac din avocado un aliment recomandat pentru o sanatate fara cusur.

Sparanghel – bogat in fibre, acid folic, vitamina A, vitamina C si probiotice, sparanghelul este extrem de sanatos. Fiind o sursa bogata in glutation, acesta este recomandat si pentru combaterea inflamatiei.

Oua – ouale sunt bogate in vitamina A, D, E si K, previn afectiunile metabolice si amelioreaza problemele cardiace. Ceea ce nu stiai despre oua este ca au efect antiinflamator.

Peste gras – pestele gras precum sardinele, macroul si somonul este benefic pentru sanatatea inimii, reducand tensiunea arteriala si prevenind totodata formarea depozitelor de grasimi pe artere. Un alt avantaj al consumului de peste gras consta in faptul ca reduce inflamatia din organism. Efectul antiinflamator al pestelui gras face din acesta un aliat de pret impotriva inflamatiei.

 

*Poti afla mai multe despre alimentatia sanatoasa in cadrul cursului Hatha Yoga SEVA, care incepe in luna septembrie. Cursul dureaza 3 luni iar mai multe informatii despre acesta gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook