In zilele caniculare de vara este bine sa alegi sa pregatesti retete vegetariene simple, usor de facut, pentru a evita orele petrecute in bucatarie, cu aragazul pornit.
De asemenea, preparatele vegetariene sunt usor digerabile, iar organismul nu se va supraincalzi incercand sa le digere – iata 3 retete vegetariene pe care trebuie sa le incerci in aceasta vara!
Supa de castraveti
Ingrediente pentru 6 portii: 3 castraveti, 1 ceapa, 60 g de unt, 3 linguri de faina, 2 ½ cani de supa de legume, 1 lingura de marar, 2 lingurite de zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, arpagic sau menta.
Curata castravetii de coaja, indeparteaza-le apoi semintele si toaca-i marunt. Curata si marunteste si ceapa, apoi soteaza castravetele si ceapa in untul incalzit intr-o cratita. Adauga apoi faina, dar si supa de legume. Completeaza cu mararul maruntit si cu zeama de lamaie si amesteca din cand in cand, pana cand incepe sa clocoteasca. Opreste apoi focul si lasa supa sa se raceasca. Foloseste blenderul pentru a o transforma in supa crema, asezoneaza cu sare si piper, apoi serveste decorat cu arpagic sau menta, dupa gust.
Hummus cu menta
Ingrediente: 2 cani de naut fiert, ¼ cana de ulei de masline extravirgin, 1/3 cana de tahini, ¼ cana de zeama de lamaie, ½ cana de apa, sare dupa gust, o mana de menta si 1-2 linguri de patrunjel.
Pune toate ingredientele in blender si transforma-le intr-o pasta. Serveste fie cu betisoare din legume crude, fie cu lipie din faina integrala.
Orez vegetarian prajit
Ingrediente pentru 5 portii: 2 linguri de ulei de susan, 2 catei de usturoi, 2 lingurite de ghimbir maruntit, 2 bete de telina maruntite, 1 ardei gras rosi maruntit, ½ cana de morcov maruntit, ½ cana de mazare congelata, 1 bucata de branza tofu maruntita, 4 cani de orez fiert si racit, 2 linguri de sos de soia, 1 lingura de ulei de susan, ½ lingurita de zahar, 1 lingurita de sare, piper dupa gust
Amesteca 1 lingura de ulei de susan cu ½ lingurita de zahar, cu lingurita de sare, piper si sos de soia. Intr-un alt bol, amesteca branza tofu maruntita cu putin ulei.
Incinge 2 linguri de ulei de susan intr-o tigaie antiaderenta. Soteaza in acest ulei usturoiul, ghimbirul, telina, ardeiul rosu, dar si morcovul pret de 1 minut. Adauga apoi mazarea si branza tofu si mai prajeste 1 minut. Completeaza apoi cu orezul, dar si cu sosul preparat la inceput. Prajeste inca 1 minut, apoi opreste focul. Serveste orezul vegetarian prajit imediat ce il iei de pe foc.
Sursa foto: Shutterstock