Vânăta o putem numi regina toamnei iar printre beneficiile vinetelor, pe lângă faptul că sunt prietenele noastre dacă vrem să slăbim mâncând, sunt bogate și în vitamina K. Vitamina K ajută la coagularea sângelui, un deficit de vitamina K poate îngreuna vindecarea rănilor printr-o sângerare mai abundentă.
Pe lângă toate acestea, vitamina K este responsabilă pentru sănătatea oaselor noastre și scade riscul de atac cardiovascular prin faptul că pe vasele de sânge nu se depune calciu, dacă aducem un aport suficient în corp.
Ingrediente:
- 3 vinete
- 3 cepe
- 3 ardei roșii
- 6-8 roșii potrivite
- 1 linguriță oregano uscat (sau 2-3 crenguțe)
- 2-3 crenguțe busuioc verde
- ½ legătură pătrunjel
- sare, piper
- ulei de măsline pentru uns vinetele
Mod de Preparare:
Vinetele se spală și se taie în 2 pe lung, se taie un pic din baza care va sta în tavă astfel încât să fie stabile. Se crestează pulpa vinetelor cu cuțitul pentru a se coace mai ușor, se ung cu ulei și se dau la cuptor la 200°C pentru 20 minute.
Ceapa, ardeii și roșiile, toate tăiate cuburi mici, se scad la foc mediu și se parfumează cu oregano, busuioc și pătrunjel mărunțite, iar când vinetele sunt gata coapte, se scoate pulpa cu ajutorul unui cuțit și se adaugă în sos. Totul se lasă pe foc pentru încă 2-3 minute, se adaugă sare și piper după gust.
Atunci când scoatem pulpa vinetelor, avem grijă să lăsăm un strat subțire astfel încât să nu se rupă coaja lor.
Vinetele se umple cu legume și opțional se mai dau la cuptor pentru încă 5 minute. Se presară pătrunjel mărunțit și sunt gata de servit.
Coaja se poate mâncă fiind foarte bogată în vitamine.
Pofta mare!
Pe 7 Septembrie 2020 se deschide Școala de Toamnă Hatha Yoga Seva. Mai multe informații poți găsi aici, iar pentru înscrieri trimite-ți un mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.
Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.