Tort de turtă dulce cu mere Skip to main content
tort-mere

Mirosul de turtă dulce ne duce cu gândul la copilărie, la săniuș, la sărbătorile de iarnă. Și cum suntem în apropierea Crăciunului va prezentăm un tort potrivit pentru luna decembrie, pe care îl va iubi întreaga familie.

Citește și: Supa ayurvedica pentru echilibrat Muladhara

Ingrediente:

TORT

  • 2 ouă de in (2 lingurițe (14 g) făină de semințe de in + 5 lingurițe (74 g) apă, așa cum este scrisă rețeta originală)
  • 1/4 cană zahăr organic
  • 1/3 cană zahăr brun
  • 3 linguri de melasă
  • 3/4 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 cană ulei de avocado (sau măsline sau ulei de nucă de cocos topit)
  • 1 1/4 cană măr ras
  • 1 1/2 cană de lapte de migdale neîndulcit
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1 1/2 cană Făină integrală de grâu
  • 1/2 cană ovăz
Image
ingrediente-tort-ovaz-mere-scortisoară

Crema de brânză

  • 1/2 cană cremă de brânză vegană
  • 1/3 cană de unt vegan
  • 2 1/2 - 3 căni zahăr pudră
  • 1/2 cană de făină (aceasta este opțională pentru îngroșare)
  • 1 cană de nuci tocate (opțional // pentru topping)

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 160 C și ungeți două tigăi rotunde de tort sau un vas de copt de 8x8 . Adăugați făină pentru a acoperi, apoi scuturați excesul și lăsați-l deoparte.

Într-un bol mare, pregătiți ouă de in amestecând semințe de in și apă și lăsați-l să se odihnească.

Merele (nu este nevoie să le curățați) se dau pe răzătoare. Se recomandă un amestec de mar dat atât pe răzătoarea mare, cât și pe cea mică. Așezați mărul ras pe un prosop curat și strângeți ușor pentru a îndepărta aproximativ jumătate din suc.

La oul de in, adăugați zaharuri, melasă, ulei, vanilie, lapte de migdale, merele rase și amestecați.

Cu ajutor unui ciur adăugați ingrediente uscate în această ordine: 1 cană de făină de grâu integral, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, ghimbir, scorțișoară, restul de 1/2 cană de făină de grâu integral. Se amestecă ușor cu o lingură și se adaugă ingredientele umede și se amestecă pentru a combina.

În cele din urmă, adăugați ovăzul și amestecați din nou pentru a combina. Aluatul ar trebui să fie gros, dar să poată fi acoperit. Dacă pare prea gros, adăugați un pic mai mult lapte de migdale.

Se toarnă aluatul în tigaia/ forma de prăjituri. Dacă împărțiți compoziția în două tigăi, s-ar putea să pară că nu este suficientă, dar este! Întindeți-l într-un strat uniform și va crește în timp ce se coace.

Coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute dacă utilizați 2 tigăi rotunde de tort sau aproximativ 40-50 de minute pentru un 8x8.  Scoateți-l din cuptor și puneți-l pe blat să se răcească complet.

Image
tort-mere-scortisoara-turta-dulce

În timp ce tortul se răcește, pregătiți glazura. În același vas de amestecare (clătit), adăugați cremă de brânză înmuiată, untul înmuiat și bateți puternic pentru a combina. Apoi adăugați zahăr pudră în trepte de 1/2 cană, până când glazura de îngroașă.

Adăugați făină la sfârșit pentru a se îngroșa (opțional - sau puteți adăuga mai mult zahăr pudră).

Odată ce tortul este complet răcit, adăugați 1/3 din glazură pe partea superioară a stratului inferior și răspândiți într-un strat uniform. Apoi adăugați stratul superior de prăjitură și adăugați restul de glazură, acoperind laturile. Adăugați nuci pecan pe margine pentru a decora.

Poftă bună!

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie in practica "

Comenteaza cu Facebook