Supă de broccoli cu jalapeño și „cheddar” (vegan) - o masă rapidă și ușoară, care este încărcată cu o mulțime de vegetale sănătoase! Această supă delicioasă este vegană, keto și fără gluten și poate fi preparată în 30 de minute!
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapa mare, taiata cubulete
- 4–6 căței de usturoi grași, tocate grosier
- 1-2 ardei, tăiați cubulețe
- 1 jalapeno, tăiat cubulete fine
- 7 cani de broccoli, tăiate în flori de mărimea mușcăturii
- 4 cani de supă de legume (sau 4 căni de apă + 1 lingură Baza de legume „)
- 1 cană de apă
- 1 foi de dafin
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță de coriandru
- 1 linguriță de oregano
- ½ linguriță de piper
—-
- 3/4 cană de caju crud (înmuiat înainte) sau semințe de cânepă
- 2-3 linguri de drojdie nutritivă
- 1-2 mână mare de baby spanac (pentru o culoare vibrantă)
Ulei de Finisare opțional:
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 jalapeno feliat
- 1 linguriță semințe de chimen
- fulgi de chili
- 1/4 cană boabe de porumb, congelat este ok (opțional)
- 1/4 cană semințe de dovleac (opțional)
Garnitura opțională:
- coriandru, lime
Mod de preparare:
Încălziți uleiul într-o oală mare la foc mediu și adăugați ceapa, usturoiul, ardeii și jalapeno, amestecând ocazional, lăsând ceapa să devină aurie- aproximativ 5 minute.
Adăugați broccoli, bulion, apă, frunze de dafin, coriandru, oregano, sare și piper. Lichidul ar trebui să acopere legumele. Acoperiți, aduceți la fierbere, reduceți focul și fierbeți ușor până când broccoli este fraged, aproximativ 10-12. minute. Opriți căldura și îndepărtați frunza de dafin.
BLEND: adăugați aproximativ 1 cană de broccoli și 1 cană de supă într-un blender. Se lasă să se răcească 5 minute. Adăugați caju și 2 linguri de drojdie nutrițională.
Acoperiți bine cu capacul blenderului și cu prosopul de bucătărie, ținându-l ferm, atunci când porniți motorul (la cea mai mică setare, lucrând treptat) pentru a preveni o „explozie” a blenderului. Se amestecă până se obține o cremă omogenă și fină.
Adăugați încă o ceașcă de broccoli și încă o ceașcă de supă. Se amestecă din nou până se obține o cremă netedă.
În blender, adăugați 1-2 pumni mari de spanac proaspăt pentru acea culoare „verde” extra vibrantă și amestecați până când este complet încorporată și netedă.
Se toarnă înapoi în oala cu supă de broccoli, se amestecă și se încălzește ușor la foc mic, cu grijă să nu fiarbă prea mult, altfel veți pierde minunata culoare verde vibrantă.
Adăugați puțin suc de lime dacă doriți, fulgi de chili sau mai mult piper. Pentru un plus de aromă de „brânză”, adăugați încă o lingură de drojdie inactivă.
Uleiul de finisare: Încălziți 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mică la foc mediu. Adăugați felii de jalapeno, 1 linguriță de semințe de chimen, fulgi de chili și semințe de porumb sau semințe de dovleac. Se încălzește până când chimenul este parfumat, aproximativ 1 minut. Serviți supa în boluri și adăugați puțin ulei de finisare peste supă (când serviți) în formă de semilună.
Se ornează cu coriandru proaspăt.
Poftă bună!
www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică