O supa dulce si condimentata, cu dovleac copt, ghimbir si sirop de artar, recomandata pentru Vata si Pitta, iar pentru Kapha cu moderatie.
CITITI MAI MULT DESPRE CELE 3 DOSHA, VATTA, PITTA SI KAPHA IN MEDICINA AYURVEDICA
Ingrediente:
- 4 cani de dovleac, taiat cubulete
- 4 linguri de ulei de masline
- ½ ceapa tocata
- 2 linguri de ghimbir proaspat, taiat
- ½ lingurita de scortisoara
- ¼ lingura de ienibahar
- 4 cani de supa de legume
- 2 linguri de sirop de artar
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la peste 175°C. Intr-o oala, se pun dovleacul si 2 linguri de ulei de masline. Se pun pe foc pana se inmoaie dovleacul, timp de 12-15 minute.
In alta cratita, se incalzeste 1 lingura de ulei de masline. Se adauga ceapa si se soteaza, la foc mic, cu capac, pana devine translucida, timp de 4 minute. Se adauga dovleacul gatit, din care cateva bucatele se lasa deoparte pentru ornare.
Se mareste focul la mediu, se adauga 1 lingura de ulei de masline si condimentele si se amesteca, pe foc, timp de 20 de minute. Se adauga supa de legume si se fierbe 10 minute.
Se ia de pe foc. Se adauga otet de mere si se asezoneaza cu sare si piper negru. Se transfera intr-un robot de bucatarie sau blender si se mixeaza pana devine crema. Se orneaza, la servire, cu sirop de artar si bucatele de dovleac.
CITESTE CLATITE AYURVEDICE, PENTRU TOATE CELE 3 DOSHA
Valori nutritionale:
- Portii: 8
- Calorii: 101
- Carbohidrati: 10g
- Grasimi: 7g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
- Grasimi saturate: 1g.