Reteta desert: Kheer cu migdale Skip to main content
Reteta desert: Kheer cu migdale

Prepara kheer cu migdale, adica o budinca gustoasa si sanatoasa, in varianta indiana.

Ingrediente:

  • 40  migdale rehidratate si curatate de coaja
  • 5 cani de lapte (poate fi vegetal)
  • ¼ lingurita de cardamom
  • 1 praf de sofran
  • 1 cana de zahar (de cocos, de mesteacan)
  • 1 lingura de ghee (n.r. unt clarificat)

Mod de preparare

Inmoaie sofranul intr-o lingura de apa calduta, pret de 10 minute.

Citeste si: RETETA VEGANA: TOFU SI LEGUME IN SOS DE ARAHIDE

Pune, intre timp, migdalele in blender, alaturi de o cana de lapte, apoi porneste blenderul. Opreste-l cand observi ca migdalele s-au macinat.

Pune cele 4 cani de lapte ramase la fiert, alaturi de cardamom si lingura de apa in care ai diluat sofranul. Adauga si laptele cu migdale. Incorporeaza zaharul si ghee. Dupa ce laptele fierbe, lasa focul mic, amesteca din cand in cand si mai gateste 5 minute. Opreste apoi focul si pune kheer-ul cu migdale in forme.

Poti decora kheer-ul cu migdale cu fulgi de migdale, cu fistic, caju sau cu nuci si scortisoara.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook