Reteta de enchilada pasta Skip to main content
Reteta de enchilada pasta

Reteta de enchilada pasta este rapida, usoara, vegetariana si fara gluten. Consta in paste gatite cu naut si linte. Contine 27 de grame de proteine si 13 grame de fibre in fiecare portie. Gustul grozav te va face sa mai vrei o portie.

Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatire: 30 min
Timp total: 40 min
Portii: 4

CITESTE Bucatarul ayurvedic, reteta de supa de naut, cu toate cele sase gusturi

Ingrediente:
- 225 g de paste cu naut si linte (pregatite si fierte dinainte)
- 2.5 cani cu sos enchilada (de casa sau cumparat)
- 1 cana si jumatate de boabe de fasole prefierte
- 1 cana de rosii pasate
- 2 cani de supa vegetala
- 1 cana de boabe de porumb (de la conserva sau borcan, organic), optional se poate pune mai mult
- 1-2 cani de boabe de fasole neagra pentru gust (hidratate si spalate bine)
- 1 lingurita de pudra de chili
- 1 lingurita de chimion
- sare si piper dupa gust
- 112 g de branza rasa (preferabil cheddar)
- iaurt grecesc pentru garnisire
- ceapa verde sau patrunjel proaspat pentru garnisire
- optional, ardei iuti sau jalapeno pentru garnisire, taiati marunt
- felii de lamaie verde pentru un plus de savoare

CITESTE Reteta de paella mediteraneana vegana

Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 grade. Preferi sa amesteci manual branza in paste? Atunci sari peste etapa aceasta.

Se combina jumatate din cantitatea de sos enchilada si boabele de fasole si se amesteca bine. Intr-o cratita, la foc mare, se adauga jumatate din cantitatea de fasole amestecata cu sos, rosiile pasate, supa vegetala si pastele cu naut. Cand fierbe, se adauga boabele de porumb si fasolea neagra si asezoneaza cu chili, chimion, sare si piper. Se acopera cratita si se reduce focul la mic/mediu. Se mai lasa pe foc cam 20 de minute.

Se ia cratita de pe foc si se adauga restul de sos enchilada. Se presara branza rasa si se amesteca. Se adauga ingredientele pentru garnisire. Se poate adauga deasupra si putin guacamole. Pentru varianta vegana, fie se omite branza, fie se foloseste o varianta vegana de branza.
 

Comenteaza cu Facebook