Reteta celei mai gustoase omlete vegane Skip to main content
Reteta celei mai gustoase omlete vegane

Omleta este un fel de mancare pe baza de oua. Pentru vegetarieni si vegani, iata o reteta de omleta fara oua, dar deosebit de gustoasa si mult mai hranitoare decat cea clasica. Aceasta varianta vegana poate fi transformata in vegetariana, putand fi folosite lactate sau produse derivate din lactate in cazul anumitor ingrediente (unt, branza).

Ingrediente:

Pentru aluatul din tofu:
-
1 ceapa verde, maruntita
- 400 g de branza tofu
- 3 linguri de fulgi drojdie inactiva uscata
- 2 linguri de ulei de masline sau de ulei de avocado
- 2 lingurite de pudra de usturoi
- ½ lingurita de turmeric
- ½ lingurita de bulion
- 1 lingurita de sare neagra, numita Kala Namak
- ¼ lingurita de piper negru
- 3 linguri de faina de orez brun
- 1 lingura de pudra de amidon de porumb
- ¼ cana sau ½ cana de lapte de soia neindulcit
- sare de mare si piper negru, dupa gust

Pentru umplutura:
- 2 linguri de unt vegan sau de margarina
- 2 cepe verzi
- 2 catei de usturoi
- 4 cani de ciuperci feliate
- ½ cana de branza fara lactoza (optional)
- 2 cani de baby spanac
- arpagic, pentru decor (optional)

CITESTE 3 tipuri de lapte vegan: informatii nutritionale si retete

Preparare:

Aluatul:

Secretul acestei retete consta in aroma, savoare si textura. Incalzeste uleiul la foc mediu-mare si soteaza ceapa verde pana cand devine translucida si isi elibereaza aroma. Odata gatita, pune ceapa in robotul de bucatarie, cu branza tofu, drojdia inactiva, uleiul de masline sau avocado, pudra de usturoi si turmericul.

In timp ce mixezi, adauga cate o lingurita, treptat, de lapte de soia, pentru a ajuta mixarea blenderului. Toarna pana cand obtii o pasta moale. Curata peretii blenderului sau robotului de bucatarie, pe parcursul mixarii, daca este necesar.

Adauga pudra de amidon de porumb, bulionul si faina de orez in robotul de bucatarie si mixeaza din nou, timp de aproximativ 30 de secunde. Adauga sarea neagra si piperul negru, si inca putin lapte de soia, daca e nevoie, apoi mixeaza iar. Pasta va deveni compacta si cleioasa, asemanatoare aluatului pentru clatite.

CITESTE Desert vegan: budinca de orez cu caju

Umplutura:

Intr-o tigaie non-adeziva, incalzeste untul si soteaza usturoiul, ceapa verde si ciupercile, pana cand ciupercile devin maronii. Adauga spanacul si lasa pe foc, pana cand spanacul este moale si gatit.

Omleta vegana:

Intr-o alta tigaie mare si non-adeziva, incalzeste untul la foc mediu, tapetand tigaia. Adauga jumatate din aluatul de tofu si intinde-l usor, eventual cu o spatula, pentru a acoperi fundul tigaii complet.

Acopera cu un capac si prajeste timp de 5-8 minute sau pana cand omleta pare uscata si gatita deasupra. Cu o spatula, intoarce usor omleta, pentru a o praji si pe partea cealalta, timp de 2 minute.

Adauga umplutura pe jumatate de omleta, apoi ruleaza cealalta jumatate peste. Decoreaza cu arpagic.

Comenteaza cu Facebook