Reteta de Ratatouille este delicioasa si potrivita anotimpului. Se prepara usor, este sanatoasa si apetisanta.
Ingrediente:
- 5 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 fire de oregano
- 1 cana de bulion de rosii
- 1 vanata mica, taiata subtire
- 1 ceapa rosie medie, taiata subtire
- 2 dovlecei medii, taiati subtire
- 2 zucchini, taiati subtire
- 2 ardei grasi rosii, mici, curatati si taiati
- 3 rosii medii, taiate subtire
- 2 linguri de frunze de cimbru
- Sare si piper
CITESTE REȚETE AYURVEDICE: CUM SE GĂTESC LEGUMELE
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 190°C. Se pregateste o tava cu foaie de copt. Intr-o oala mica, se incalzeste uleiul de masline cu usturoiul, la foc mediu sau mic. Se lasa pe foc pana cand se simte aroma, cam 1 minut. Se ia oala de pe foc, se adauga oregano si se lasa la macerat 15 minute. Apoi, se scot usturoiul si oregano.
Se tapeteaza foaia de copt cu uleiul preparat inainte. Se mai pun putin ulei si 2 linguri de bulion la baza fiecarui etaj de Ratatouille. Important este ca etajele sa fie bine alipite, nu conteaza alinierea, ci consolidarea lor. Se aseaza unele peste altele, etajate, feliile de vanata, ceapa, dovlecei, zucchini, ardei si rosii. Se pune restul de bulion deasupra, cu restul de ulei. Se presara cimbru, sare si piper.
Se coace la cuptor pana cand mancarea devine maronie deasupra si pe margini, timp de 25-30 minute. Se lasa la racit 5-10 minute, inainte de servire.
CITESTE BOMBE OJAS, UN DESERT CARE ITI FURNIZEAZA ENERGIE SI TE REVITALIZEAZA
Timp de preparare: 35 min.
Timp de gatire: 55 min.
Total: 1 h 30 min
Portii: 4
Calorii: 283
Grasimi: 18 g
Carbohidrati: 30 g
Proteine: 6 g
Zaharuri: 16 g
Hatha Yoga Seva va invita la retreat in Gherdeal, in perioada 27-30 iunie 2019. Invitația este deschisa pentru toti cei care vor sa isi modifice mentalul intr-o maniera pozitiva, sa capete increderea si motivatia esentiale pentru o practica individuala constanta. Locuri limitate. Rezervari si inscrieri pe: hathayogaseva@gmail.com. Mai multe detalii aici.