Dovleacul este originar din America de Sud și a fost introdus în Europa la sfârșitul secolului al XVI-lea, iar prima rețeta de placintă cu dovleac se spune că ar fi aparut în perioada anilor 1621-1692, în America de Nord.
Datorită conținutul bogat în vitamine și minerale, dovleacul joacă un rol important în menținerea sănătății. Iată care sunt câteva dintre beneficiile dovleacului:
- Regleaza tensiunea arteriala
- Reduce riscul de apariție a diabetului
- Întareste sistemul imunitar
- Ajută la îmbunătățirea vederii
- Stimulează pierderea în greutate
- Previne apariția bolilor cardiovasculare
- Ține colesterolul sub control
- Menține sanatatea aparatului urinar
- Ajută digestia
Îți prezentăm un mod delicioas și deosebit de a găti dovleacul, altfel decât renumita plăcintă și supă :)
Bolognese în dovleac cu linte
Citește și: Lauki Squash, reteta ayurvedica pentru imbunatatirea digestiei
Ingrediente
200 g linte maro sau verde
1 ceapă, tocată mărunt
1 - 2 căței de usturoi, tocate mărunt
1 frunza de dafin
3 linguri pastă de roșii
2 morcovi, tăiați în cuburi mici
1 bucată de tubercul de țelină
400 ml apă fierbinte
2 linguri de ulei de măsline
1 crenguță de rozmarin, tocată
Scorțișoară cu vârf de cuțit
1 mână de busuioc și coriandru
sare si piper
100 g de brânză rasă sau feta sau brânză vegană
4-5 dovleci plăcintari (bostani) mici
Mod de preparare
Spălați bine dovecii, tăiați capacul și scoateți semințele cu o lingură. Coaceți bostanii goi la 200 ° C timp de aproximativ 15 min.
Compoziția bolognese:
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați ceapă, usturoi, rozmarin, morcovi și țelină și căliți-le 5 minute.
Se adaugă frunza de dafin.
Adăugați pasta de roșii la „friptură” și adăugați cu apă fierbinte. Adăugați lintea și gătiți la foc mediu timp de 30 până la 40 de minute. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă sau supă de legume. Se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă lintea bolognese în bostani și se presară cu brânză. Închideți cu capacele de bostan și coaceți încă 30 - 35 de minute sau până când bostanii sunt moi.
Timpul de coacere poate varia în funcție de soiul de bostani. Pentru a testa dacă bostanul este gata, încercați cu un cuțit în pulpă acestuia.
Poftă bună!
Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.