Pentru a prepara chiftelute de dovlecel cu quinoa ai nevoie de 40 de minute, cateva ingrediente si un strop de indemanare.
Pentru 10 portii ai nevoie de:
- 2 dovlecei de dimensiune medie
- 3 linguri de seminte de chia inmuiate in 9 linguri de apa (inlocuitor pentru oua)
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 cana de quinoa gatita
- ¾ cana de pesmet
- 2 linguri de parmezan ras
- ½ lingurita de fulgi de chilli
- o mana de patrunjel tocat marunt
- sare de mare dupa gust
- piper dupa gust
- 3 linguri de ulei de masline
Pentru sos ai nevoie de:
- 1 cana de smantana
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- 1-2 lingurite de marar tocat
- sare dupa gust
Pentru a prepara sosul, amesteca toate ingredientele intr-un bol si lasa apoi sosul obtinut la racit pana cand prepari chiftelele.
Citeste: RETETA VEGANA: DOVLEAC UMPLUT CU CIUPERCI, KALE SI QUINOA
Da pe razatoare dovlecelul, apoi scurge-l pentru a te asigura ca e indepartat tot excesul de apa.
Pune semintele de chia inmuiate in apa intr-un bol, adauga apoi dovlecelul scurs bine, quinoa fiarta, pesmetul, parmezanul, fulgii de chilli, patrunjelul, sarea si piperul. Amesteca bine, apoi lasa amestecul in jur de 2 ore la frigider.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, apoi pune cu ajutorul unei cupe de inghetata cate o chifteluta formata din compozitia scoasa de la frigider. Prajeste chiftelele cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie acoperita cu un servetel absorbant.
Daca preferi varianta fara ulei, pune chiftelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coace-le in jur de 20 de minute.
Serveste chiftelele alaturi de sosul de smantana.
Pofta buna!