In medicina ayurvedica, infuzarea apei cu diverse ierburi si plante medicinale este o practica populara, asta datorita proprietatilor curative pe care apa cu pricina le capata.
Atunci cand fierbi in apa anumite ierburi, legume sau fructe, apa extrage substantele active si capata astfel proprietati curative.
Triphala este un renumit amestec ayurvedic, obtinut din amestecarea a unor parti egale din 3 fructe specific indiene: amalaki, bibhitaki si haritaki. Triphala se regaseste, de regula, sub forma de pulbere ori sub forma de capsule.
Citeste: TANDULODAKA – APA DE OREZ, REMEDIU PENTRU O SERIE DE AFECTIUNI
Insa in loc sa iei Triphala ca pe un supliment alimentar, o poti consuma sub forma de apa curativa.
Dizolva o lingurita de pulbere Triphala intr-un pahar cu apa calduta si asteapta 10 minute. Consuma apoi apa si bucura-te de efectele acesteia.
Ce proprietati are apa Triphala
In medicina ayurvedica, Triphala ocupa un loc aparte intrucat are abilitatea de a echilibra toate cele trei dosha.
Iata ce beneficii are asupra organismului consumul de apa Triphala:
- Stimuleaza digestia
- Ajuta organismul sa elimine toxinele
- Regleaza tranzitul intestinal, curatand tractul digestiv de toxine
- Daca este consumata in mod regulat, purifica sangele si curata totodata vezica biliara, ficatul si rinichii
- Fortifica sistemul imunitar