Desert sanatos: Budinca de paine, cu mere si scortisoara Skip to main content
Desert sanatos: Budinca de paine, cu mere si scortisoara

Prepara un desert gustos, ideal pentru zilele reci de iarna, dar totodata extrem de usor de preparat - budinca de paine, cu mere si scortisoara. 

Ingrediente:

  • 275 g de paine (de preferat veche de 1 zi, 2, pentru a fi mai crocanta), taiata cubulete
  • 1 ½ cana de lapte de cocos
  • 1 ½ cana de sos de mere neindulcit
  • 2 oua, batute usor
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita de nucsoara macinata
  • 1 mar rosu, curatat de coaja si maruntit
  • ½ cana de stafide
  • ¼ cana de nuci

Citeste: RETETA VEGETARIANA: VINETE UMPLUTE, GATITE IN STIL INDIAN

Pentru sos:

  • ¼ cana de iaurt grecesc degresat
  • ¼ cana de lapte de cocos
  • 3 linguri de pudra proteica cu aroma de vanilie

Intr-un bol de dimensiuni mari, amesteca laptele de cocos, sosul de mere, ouale, scortisoara si nucsoara. Incorporeaza si cubuletele de paine, nucile, merele si stafidele. Pune aceasta compozitie intr-o tava si introdu tava la frigider, unde o vei lasa pret de o ora, astfel incat painea sa absoarba lichidele.

Preincalzeste apoi cuptorul la 180 de grade Celsius si introdu budinca la cuptor. Coace budinca in jur de 45-50 de minute, pana cand capata o nuanta aurie placuta.

Citeste: RETETA VEGANA: DOVLEAC UMPLUT CU CIUPERCI, KALE SI QUINOA

Scoate budinca din cuptor si las-o sa se raceasca, apoi tine-o la frigider pana cand se raceste complet.

Cand budinca este racita, prepara sosul amestecand ingredientele cu ajutorul unui mixer. Pune sosul peste budinca si serveste.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook