Prepara un desert gustos, ideal pentru zilele reci de iarna, dar totodata extrem de usor de preparat - budinca de paine, cu mere si scortisoara.
Ingrediente:
- 275 g de paine (de preferat veche de 1 zi, 2, pentru a fi mai crocanta), taiata cubulete
- 1 ½ cana de lapte de cocos
- 1 ½ cana de sos de mere neindulcit
- 2 oua, batute usor
- 1 lingura de scortisoara
- 1 lingurita de nucsoara macinata
- 1 mar rosu, curatat de coaja si maruntit
- ½ cana de stafide
- ¼ cana de nuci
Citeste: RETETA VEGETARIANA: VINETE UMPLUTE, GATITE IN STIL INDIAN
Pentru sos:
- ¼ cana de iaurt grecesc degresat
- ¼ cana de lapte de cocos
- 3 linguri de pudra proteica cu aroma de vanilie
Intr-un bol de dimensiuni mari, amesteca laptele de cocos, sosul de mere, ouale, scortisoara si nucsoara. Incorporeaza si cubuletele de paine, nucile, merele si stafidele. Pune aceasta compozitie intr-o tava si introdu tava la frigider, unde o vei lasa pret de o ora, astfel incat painea sa absoarba lichidele.
Preincalzeste apoi cuptorul la 180 de grade Celsius si introdu budinca la cuptor. Coace budinca in jur de 45-50 de minute, pana cand capata o nuanta aurie placuta.
Citeste: RETETA VEGANA: DOVLEAC UMPLUT CU CIUPERCI, KALE SI QUINOA
Scoate budinca din cuptor si las-o sa se raceasca, apoi tine-o la frigider pana cand se raceste complet.
Cand budinca este racita, prepara sosul amestecand ingredientele cu ajutorul unui mixer. Pune sosul peste budinca si serveste.
*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.