Ce să mănânci și ce să NU mănânci dacă suferi de migrene Skip to main content
Ce să mănânci și ce să NU mănânci dacă suferi de migrene

Migrenele pot fi declanșate sau accentuate de alegerile alimentare pe care le faci – Iată ce alimente trebuie evitate, dar și ce alimente te ajută atunci când suferi de migrene frecvente.

Migrenele sunt dureri puternice de cap, care durează de la câteva ore până la câteva zile, și care vin la pachet cu simptome precum greață, vărsături ori sensibilitate la lumină, mirosuri și zgomote.

Specialiștii sunt de părere că migrenele apar în urma unor anomalii la nivelul activității cerebrale, dar și din cauza dilatării sau constricției vaselor de sânge din creier.

Întrucât nu există încă un tratament eficient pentru migrene, trebuie să fii foarte atent la factorii care îți declanșează durerile puternice de cap, precum și la factorii care ajută la ameliorarea acestora. Bineînțeles, ar fi bine să îți faci și un set de analize pentru că migrenele pot fi declanșate și de anumite probleme precum deficitul de vitamina B, carența de magneziu ori de vitamina D.

Ce să mănânci dacă suferi de migrene

Somon, halibut sau macrou

Peștele gras este bogat în acizi grași Omega-3 și acizi grași Omega-6, care  reduc intensitatea, dar și frecvența migrenelor.

Caju, migdale și semințe de dovleac

Conținutul ridicat de magneziu din caju, migdale ori semințele de dovleac este de mare ajutor pentru cei care suferă de migrene.

Ovăz

Atât tărâțele, cât și fulgii de ovăz mențin netulburat nivelul de zahăr din sânge. Migrenele pot apărea și în urma scăderii glicemiei așa că ovăzul este un aliment ce ți-ar putea deveni aliat.

Spanac

Spanacul este bogat în fier, acid folic și vitamina B. Studiile au dovedit că acidul folic reduce intensitatea simptomelor apărute din cauza unei migrene. Și vitamina B este eficientă în combaterea durerilor de cap. Aceasta se regăsește în cantități mari și în alimente precum ciupercile, sparanghelul ori ouăle.

Apa

Deshidratarea este una dintre principalele cauze care determină apariția unei migrene așa că este esențial să bei multă apă atunci când suferi de migrene.

Ce să NU mănânci dacă suferi de migrene

Produse de patiserie

Produsele de patiserie, bogate în gluten, produc inflamație în corp și declanșează dureri de cap. Încearcă să elimini glutenul din alimentația ta și monitorizează-ți migrenele în această perioadă.

Alimente procesate

Nitrații și nitriții din produsele procesate declanșează adesea migrene. Evită deci mezelurile, preparatele afumate și, în general, alimentele cu un conținut bogat în conservanți și aditivi.

Brânza învechita

Anumite tipuri de brânză precum brânza Cheddar, brânza cu mucegai ori brânza Brie conțin o substanță apărută în timpul fermentării, substanță care declanșează dureri de cap. 

Îndulcitori artificiali

Aspartamul, dar și alți îndulcitori artificiali sunt factori declanșatori pentru durerile de cap.

Comenteaza cu Facebook