Marina Peteoacă a început să se dedice practicii și filosofiei yoga din 2019, iar în martie 2020 a absolvit cursul de profesor yoga. Yoga a devenit parte integrantă din stilul ei de viața și practică minim 1 oră pe zi, având și 4 clase zilnice alături de elevii ei.
În prezent Mariana predă în Grecia și spune despre ea că este un spirit liber, entuziast, iubitoare de viață, oameni, experiențe și yoga.
Mai multe despre Mariana în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:
„Eu sunt Marina, un spirit liber, entuziast, iubitoare de viață, oameni, experiențe și yoga. Sunt curioasă, determinată și încrezătoare. De când am absolvit cursul de profesor de yoga, din cadrul școlii Fitness Scandinavia, în martie 2020, viața mea s-a transformat complet. Am renăscut și continui să o fac pe măsură ce avansez în practică.
Yoga a devenit parte integrantă din mine și din stilul meu de viață. Eu văd yoga ca pe o tehnologie, o unealtă foarte de preț care ne ajută să îndepărtăm straturile ignoranței, zidurile ridicate, limitările și credințele preluate din exterior, pentru a ajunge la cine suntem noi cu adevărat, la adevărata noastră esență, care este de fapt iubire pură. Deși practic yoga de câțiva ani, până să devin profesor, nu am văzut yoga ca pe ceva mai mult decât o activitate fizică. Abia în 2019, în momentul în care m-am aruncat cu totul în filosofia yoga și m-am dedicat complet acestei practici, am început să mă trezesc din ignoranță și să descopăr frânturi din cine sunt eu cu adevărat.
Citește și: Sadhguru, despre ego-ul folosit pe post de scuza
Nu exagerez când spun că yoga mi-a schimbat și vindecat viața. Am început cursul de profesor de yoga atât pentru că am simțit o chemare în direcția asta, dar și pentru că am sperat că mă va ajuta să mă vindec. Efectele practicii au fost uimitoare și relativ rapide. La nivel fizic, am devenit mai puternică, mai sănătoasă, sistemul meu digestiv s-a vindecat complet și bineînțeles am devenit și mult mai flexibilă. La nivel mental am redus anxietatea, stresul, insomniile, am scăpat de atacurile de panică și am început să văd lucrurile dintr-o perspectivă mult mai pozitivă, să apreciez mai mult viața. La nivel emoțional și energetic am devenit mai încrezătoare, mai înțeleaptă, am găsit mai multă claritate ca și cum un văl mi-a fost ridicat de pe ochi. La nivel general, am devenit mult mai prezentă în tot ceea ce fac, mai conectată cu corpul meu și cu ceea ce simt, îmi este mult mai ușor să-mi ascult intuiția acum.
Am devenit mult mai conștientă de tot ceea ce aduc în interiorul meu (mâncare, gânduri, energia celorlalți), de ceea ce vreau să atrag în viața mea, de intențiile pe care mi le setez, de ceea ce proiectez în exterior, de energia pe care eu o ofer oamenilor. Am învățat să abordez lucrurile cu mai multă lejeritate, răbdare și încredere.
Am o practică personală zilnică, de cel puțin o oră. Nu văd cum aș putea să-mi mai încep ziua și să susțin energia atâtor clase de yoga fără această practică personală de reenergizare și curățare. În prezent, predau yoga în Grecia și am 4 clase de yoga pe zi și chiar dacă mă trezesc in fiecare zi la 5 pentru a-mi face practica, cred că beneficiile sunt mult mai mari decât acest presupus efort. Cel mai mult practic meditația cu mantre, mudre și meditația bazată pe respirație.
Citește și: 3 mantre des folosite la cursurile de yoga si semnificatia acestora
Sunt convinsă că yoga ar putea face o diferență enormă dacă ar fi prezentă în toate instituțiile de învățământ și locurile de muncă. S-ar mai reduce poate din competitivitate, din teama aceasta de a nu fi suficienți, din anxietate și stres și am crește copii mult mai împăcați cu ei și cu ceilalți, mai încrezători, mai iubitori, mai puțin anxioși și retrași. Am văzut aici, în Grecia, ce diferență mare este între copii care fac yoga la școală și cei care nu au mai încercat niciodată.
Cu siguranță practica mea este una conștientă acum. Cred ca majoritatea practicanților de yoga la început se axează mai mult pe partea fizică, apoi își găsesc ușor drumul spre practica conștientă. În cazul meu așa a fost. Cu cât am practicat mai mult, cu atât am devenit mai conștientă de efectele practicii, de intențiile pe care le am pentru fiecare practică atât ca profesor cât și ca student, de propria respirație, de intuiție, de ceea ce are nevoie corpul meu și de ceea ce simt că au nevoie studenții mei.
Ca și maeștrii încerc să îi urmez pe Anand Mehrotra, Sadhguru, Deepak Chopra, Bernie Clark, Sadhvi Bhagawati Saraswati, Ana Forrest sunt câțiva care îmi vin acum în minte. Iar, din România, cu siguranță le pot trece pe lista de mentori pe Denis Dochioiu și Veronica Miona.”