Flavia Turcu are 35 de ani și se declară un spirit explorator, curios, aventuros, iubitor de oameni, de frumos, de ce este pur, unic și autentic.
Flavia a descoperit yoga întâmplător în urmă cu 8 ani, la Milano și practică de atunci, iar la înceăutul acestui an a devenit și intructor yoga prin Yoga Academy România, acreditat de Yoga Alliance. Yoga pentru ea reprezintă lumină, iubire și uniunea a tot ce există, într-un tot unitar. Este momentul de conexiune cu mine, cu corpul, mintea, sufletul și cu Divinitatea.
Mai multe despre Flavia în interviul oferit ăn exclusivitate pentru Yogasat.
„Mă numesc Flavia Turcu, am 35 de ani și sunt un spirit explorator, curios, aventuros, iubitor de oameni, de frumos, de ce este pur, unic și autentic. Din copilărie mi-am păstrat acest dar de a vedea măreție în jur și de curând am costientizat că acest lucru se datorează și traseului muzical pe care l-am urmat, sunetul, vibrațiile înalte, fiindu-mi vindecare și hrană sufletului, fără să știu asta pe atunci. Îmi place să aduc bucurie în jur, să fiu inspirație pentru mine și ceilalți, să pot impacta în mod pozitiv lumea. Trezirea la viața conștientă s-a întâmplat la vârstă de 28 de ani, iar aceasta a venit cu o explozie de trăiri, experiențe, lecțîi, conștientizări, claritate față de scopul meu în această viață și o mai bună înțelegere al acesteia. Trezirea a venit și cu noi căi prin care să-mi expandez percepția, simțurile și realitatea viețîi. Una dintre acestea fiind calea Yoga.
Am descoperit yoga, în Milano,’’întâmplător’’, pe când locuiam acolo și astăzi sunt 8 ani de când practic. La un moment dat am simțit că va veni momentul în care îi voi ghida și susține și eu pe alțîi, pe această cale. Am obținut certificarea de instructor de yoga la începutul acestui an, prin Yoga Academy România, acreditat de Yoga Alliance.
Citește și: Trezirea spirituală și „dansul” cu umbra
Yoga pentru mine reprezintă lumină, iubire și uniunea a tot ce există, într-un tot unitar. Este momentul de conexiune cu mine, cu corpul, mintea, sufletul și cu Divinitatea.
Yoga m-a ajutat să liniștesc tumultul minții, să experimentez ce înseamnă să fii prezent, să simt, să-mi simt corpul, mesajele pe care acesta mi le transmite, să percep acest dar din naștere: intuiția și să o urmez. În timp, prin practică am cultivat alinierea, focusul, acceptarea de sine, iubirea de sine, blândețea, detașarea, explorarea a noi spații, percepția energiei care suntem dincolo de corpul fizic.
Yoga nu este doar o practică fizică, a devenit un stil de viață pentru mine, prin valorile și șlefuirea pe care a adus-o în abordarea mea față de viață și tot ce ne înconjoară. Mi-a adus cunoaștere, înțelegere, compasiune, respect, față de corpul meu, față de mine însămi și față de ceilalți, față de vietăți și natură. M-a învățat să am mai multă răbdare și acceptare față de momentul viețîi în care mă aflu, să respect timpul Divin în legătură cu dorințele și intențiile pe care le adresez Universului.
Citește și: Top 5 asane cu inversiuni pentru incepatori
Practic yoga aproape zilnic, uneori practica se transformă în plimbări în natură, grounding, alergat, meditație sau dans intuitiv, în funcție de cum simt. Măcar 10/15 minute dimineața, îmi onorez corpul cu câteva posturi care mă ajută să îmi relaxez și întind mușchii, să trezesc corpul, să-l pregătesc pentru o nouă zi.
Mi-a luat ceva timp să simt dorința de a medita, dincolo de meditația din timpul practicării asanelor. Alternez între meditația cu mantre, meditația cu atenția pe respirație, Pranayama, meditația pe chakre, meditație cu scanare a corpului, mindfulness, yoga nidra, trataka, meditațîi ghidate, meditație de vizualizare ghidată, rugăciune.
Când am început yoga, cu siguranță practica mea era una strict sportivă, care în timp, s-a transformat într-una conștientă.
Dacă Yoga ar fi introdusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă ar aduce transformări la nivel de colectiv, mai multă empatie, susținere unii față de ceilalți, uniune, performanțe intelectuale, profesionale și oameni mai calmi, calzi, aliniați și fericiți, pentru că devin conștienți că fiecare are călătoria viețîi lui. Este loc pentru oricine, pentru că, în final, fiecare este unic în felul lui și nu-l poate inlocui nimeni.
Nu am un maestru pe care îl urmez, mă inspir și îi urmez pe mai mulți atât de mai de demult, cât și contemporani, cum ar fi B.K.S.Iyengar, Osho, Mooji, Sadghuru, Rumi și știu că acesta este doar începutul acestei călătorii.”