Pizza vegetariana cu pesto și cartof dulce Skip to main content
pizza-vegetariana-ciuperci-naut

O pizza gustoasă, sățioasă, vegetariană, perfectă pentru zilele de weekend.

Ingrediente

  • ¼ cană melasă
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • ½ linguriță sare kosher
  • 1 aluat pizza
  • 1 lingura ulei de masline
  • ¼ cană pesto
  • ½ cană ciuperci
  • ¼ cană năut
  • ½ ceașcă de mozzarella mărunțită parțial
  • 1 ceașcă de verdeață proaspătă tocată
  • ¼ cană de ricotta din lapte integral
  • ½ cartof dulce mediu, curățat, feliat foarte subțire

Garnitură: piper roșu zdrobit, piper negru măcinat, rucola

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică combină melasă, oțet și sare. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare, amestecând ocazional. Reduceți focul la mediu și fierbeți până devine sirop, timp de 3 până la 4 minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet. Glazura poate fi refrigerată într-un recipient etanș până la o lună.

Preîncălziți cuptorul cu piatră de pizza sau foaie de copt din metal la 450 °.

Pe hârtie pergament presară ușor e făină, întinde bila de aluat într-un cerc de pizza. Unge cu ulei de măsline. Întinde pesto pe aluat într-un strat uniform, lăsând o margine de 1-2 cm. Deasupra se adaugă brânză mozzarella și verdeață; deasupra bulgărași de ricotta formați cu lingurița. Aranjați felii de cartof dulce deasupra și presărați ciupercile și năutul. Transferați pizza pe piatră sau tigaie preîncălzită.

Coaceți până când coaja se rumeneste și mozzarella este topită aproximativ 8 minute pe piatră și 12 minute pe tigaie. Se servește cu glazură de melasă-balsamic. Se ornează cu ardei roșu, piper negru și rucola, dacă se dorește.

Poftă bună!

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook