Lasagna vegetariană Skip to main content
Lasagna-vegetariană

Pentru un prânz sau o cină delicioasă și consistentă, vă recomandăm lasagna vegetariană

Ingrediente

2 cani (16 uncii) brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, împărțită

¼ linguriță sare, după gust

Piper negru proaspăt măcinat, după gust

9 paste lasagna fără fierbere *

2 căni brânză mozzarella proaspăt rasă, cu umiditate scăzută și parțială

Pentru conținutul de lasagna

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

3 morcovi mari, tocati (aproximativ 1 cana)

1 ardei gras roșu, tocat

1 dovlecel mediu, tocat

1 ceapă galbenă medie, tocată

¼ linguriță sare

5 până la 6 uncii de spanac pentru copii

Pentru Sos de roșii

1 conservă mare roșii tăiate cubulețe

¼ cană de busuioc proaspăt tocat gros + suplimentar pentru garnitură

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

2 caței de usturoi, presați sau tocați

½ linguriță sare

¼ linguriță fulgi de ardei roșu

Image

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 grade.

Pentru a prepara legumele: Într-o tigaie mare la foc mediu, încălziți uleiul de măsline. Adăugați morcovii, ardeiul gras, dovleceii, ceapa galbenă și sarea. Gătiți pentru aproximativ 8-12 minute, amestecând la fiecare câteva minute, până când legumele sunt aurii pe margini

Adăugați câțiva pumni mari de spanac. Gătiți, amestecând frecvent, până când spanacul s-a înmuiat. Repetați cu spanacul rămas și gătiți până când tot spanacul s-a înmuiat, aproximativ 3 minute. Scoateți tigaia de pe foc și puneți-o deoparte.

Între timp, pentru a pregăti sosul de roșii: Se toarnă roșiile într-o sită de plasă sau într-o strecurătoare fină și se scurge excesul de suc pentru un minut. Apoi, transferați roșiile scurse în vasul unui robot de bucătărie. Adăugați busuioc, ulei de măsline, usturoi, sare și fulgi de ardei roșu.

Amestecați amestecul de aproximativ 10 ori, până când roșiile s-au descompus până la o consistență ușoră. Se toarnă amestecul într-un castron pentru mai târziu (ar trebui să aveți puțin peste 2 căni de sos). Clătiți robotul de bucătărie.

Se toarnă jumătate din brânză de vaci (1 cană) în procesor și se amestecă până se omogenizează, aproximativ 1 minut. Transferați amestecul într-un vas mare.

Transferați legumele fierte și amestecul de spanac în vasul robotului de bucătărie. Apăsați până când sunt tocate fin. Transferați amestecul în vasul de brânză de vaci bătută. Completați cu restul de brânză de vaci, apoi adăugați ¼ la ½ linguriță sare (după gust) și  piper negru proaspăt măcinat. Se amestecă pentru a combina.

Asamblarea lasana

Întindeți ½ cană de sos de roșii uniform pe fundul unui vas de copt. Stratul 3 de lasagna deasupra (rupeți capetele pentru a se potrivi și / sau suprapuneți marginile, după cum este necesar). Răspândiți uniform jumătate din amestecul de brânză de vaci peste tăiței. Se acoperă cu ¾ cană sos de roșii, apoi se presară ½ cană brânză mărunțită deasupra.

Completați cu încă trei foi lasagna, urmat de amestecul de brânză de vaci rămas (omitem sosul de roșii în acest strat.) Presărați ½ cană de brânză mărunțită deasupra.

Completați cu încă trei foi, apoi întindeți ¾ ceașcă de sos de roșii deasupra (este posibil să mai rămână puțin sos) pentru a acoperi uniform tăiței. Presărați uniform cu 1 cană de brânză mărunțită.

Înfășurați o foaie de hârtie pergament sau folie în jurul vârfului lasagna (nu lăsați-o să intre în contact cu brânza). Coaceți, acoperit, timp de 18 minute, apoi scoateți capacul, rotiți tigaia cu 180 ° și continuați să gătiți timp de aproximativ 10 până la 12 minute, până când partea superioară devine maro.

Scoateți din cuptor și lăsați lasagna să se răcească timp de 15 până la 20 de minute, astfel încât să aibă timp să se stabilească și să se răcească la o temperatură rezonabilă. Presărați busuioc suplimentar deasupra, apoi tăiați și serviți.

Poftă mare.

 

Comenteaza cu Facebook