Rețeta de salată de conopidă este ușoară și delicioasă. Păstrează aroma naturală a conopidei, fiind bine echilibrată de condimente și lămâie.
Ingrediente:
- 1 conopidă mărișoară
- 2 căței de usturoi
- 1 bucățică de ghimbir proaspăt
- 1 linguriță semințe Jeera (chimion)
- 1 linguriță semințe de Nigella (semințe de fenicul) – opțional
- 1 linguriță semințe de muștar
- ½ lingurița turmeric
- 1 vârf linguriță Hing
- 1 linguriță coriandru macinat
- 1 linguriță Basic Garam Masala
- 5-6 linguri ulei de floarea soarelui sau trei linguri Ghee topit
- Suc de la ½ lămâie
- 1 mână mentă proaspătă
- 1 legătură pătrunjel verde sau mărar
- 1 linguriță sare
Modalitate de preparare:
Conopida se taie buchețele, se spală și se pune într-o oală cu apă clocotită, peste care se adaugă 1 linguriță de sare și ¼ linguriță turmeric. Se fierb pentru 10-15 minute, până conopida este suficient de fiartă, fără însă a se fărâmița. După ce conopida este fiartă se scurge apa și se pune într-un castron să se răcorească.
Se curăță usturoiul și ghimbirul și se mixează împreună cu menta, pentru câteva secunde.
CITEȘTE: Tarka - aromele indiene în bucătărie ta
Se prepară Tarka. Se încălzește bine uleiul/Ghee într-o tigaie mică, la foc mediu. Când uleiul este suficient de fierbinte se toarnă toate semințele, se acoperă cu un capac și se lasă pentru 5-10 secunde până când acestea încep să pocnească. Se adaugă Hing și amestecul de usturoi, ghimbir și mentă. Se sotează împreună pentru 30 secunde.
CITEȘTE: Ghid ayurvedic de primavara: lista de alimente, stil de viata, asane
Tarka se toarnă peste conopidă. Se sărează și se asezonează cu lămâie și pătrunjel/mărar. Se mănâncă imediat.