Trecerea în noul an reprezintă întotdeauna un motiv de sarbatoare. În cazul în care nu știi ce să pui pe masa de la petrecerea de revelion, iată o sugestie de meniu vegan, alcătuit din preparate cu un aer festiv.
Pachețele de primăvară cu sos de arahide
Ingrediente:
Tofu Marinat:
225 g tofu, presat cel puțin 10 minute pentru a îndepărta excesul de apă, apoi feliat subțire
2 linguri sos de soia sau folosiți tamari dacă doriți fără gluten
1/2 linguriță pudră de usturoi
1/4 linguriță pulbere de ghimbir
Condimente chinezești sau sambal oelek
Alte ingrediente pentru rulouri:
Tăiței de orez brun
1 cană morcovi tăiați subțire
1 cană castravete sau dovlecel, tăiat subțire sau felii subțiri
1 cană frunze de mentă sau busuioc
1 cană coriandru sau folosește busuioc
8 până la 10 foi de orez
Sos:
Sosul de arahide îndulcit
Adaugă un miros festiv casei tale alegând de aici una din luminarile premim colecția YogasatShop.ro
Instrucțiuni
Se amestecă ingredientele pentru marinată până se combină bine. Feliați Tofu în dreptunghiuri subțiri și adăugați-l în castron. (Pentru variație, adăugați 2 lingurițe de sambal oelek sau sos de chili asiatic sau 5 condimente chinezești.) Amestecați ușor. Se răcește aproximativ o oră. (De asemenea, puteți coace tofu marinat timp de 20 până la 25 de minute 180 ° C).
Gătiți tăițeii, scurgeți și adăugați într-un castron. Se amestecă 2 linguri de sos de arahide și se amestecă bine.
Pregătiți foile de orez conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Aranjați straturile pe foile de orez. Încep cu niște menta sau busuioc, apoi tofu, apoi legumele tăiate felii subțiri și tăiței, apoi coriandru sau mentă.
Îndoiți învelișul de orez de jos peste umplutură. Apoi pliați laturile și continuați să rotiți partea de jos spre partea de sus, menținându-l strâns. Sigilați și așezați pe o farfurie de servire. Acoperiți cu un prosop umed până când este gata de servit. Se servește cu sos de arahide sau chili dulce.
Timbale de avocado, quinoa și cartof dulce
Ingrediente:
2 căni cartof dulce copt;
2 lingurițe ulei de cocos
1/2 lingură ierburi italiene uscate
Sare de mare kosher, după gust
Piper negru proaspăt măcinat, după gust
1 cană de quinoa
2 căni bulion de legume cu conținut scăzut de sodiu
1 lingură suc de lămâie
1 linguriță busuioc proaspăt; tocat
1/4 cană de ceapă roșie tăiată mărunt
1 avocado mare; tăiat cuburi
1 mână mare de germeni organici
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 200 grade.
Spălați și uscați cartofii apoi cu o furculiță străpunge coaja cartofilor de mai multe ori.
Așezați cartofii dulci într-un vas de copt și gătiți timp de 50-60 de minute.
Într-o oală de dimensiuni medii, adăugați 2 căni de bulion de legume la fierbere și adăugați quinoa. Se acoperă și se reduce focul la mediu / scăzut timp de 15 minute.
Când quinoa este fiartă, cea mai mare parte a bulionului trebuie absorbită. Scoateți capacul, apoi amestecați și lăsați quinoa să se răcească.
Adăugați quinoa răcită într-un castron mare și amestecați cu suc de lămâie, ceapă roșie și busuioc. Se condimentează cu puțină sare de mare și piper și se lasă deoparte.
Când cartofii dulci sunt gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de aproximativ 10 minute. Așezați cartofii dulci pe tocător și tăiați-i în cuburi.
Așezați cartofi dulci în cuburi într-un bol separat și adăugați uleiul de cocos topit, ierburi italiene uscate, sare de mare și piper negru. Amestecați cu grijă pentru a acoperi uniform, dar aveți grijă să nu zdrobiți total cartofii dulci.
Pregătiți vasul de ornare, ungând ușor interiorul cu ulei de cocos.
Luați 1/3 din cartofii dulci și adăugați pe fundul vasului.
Apoi, luați 1/3 din avocado tăiat cubulețe și adăugați ușor peste cartofi dulci, apoi 1/3 din quinoa și adaugați ușor peste celelalte. Faceți acest lucru pentru toate celelalte porții.
Întoarceți ușor vasul cu capul în jos pe farfurii individuale de servire. Acestea ar trebui să se desprindă singure, dar dacă nu, introduceți cu atenție un cuțit uns cu unt și glisați-l pe margini.
Deasupra adaugă germenii organici.
Tort vegan cu cremă de mentă
Ingrediente
Blat:
3 căni de biscuiți Graham sfărâmați (fără gluten dacă este necesar)
3/4 cană zahăr pudră
3/4 cană praf de cacao
1/4 linguriță sare
3/4 cană de margarină vegană (topită) sau unt vegan
1 linguriță extract de vanilie
Citește și: Desert vegan: Tort de mere cu glazura de cocos
Stratul de mijloc (Crema de mentă)
3/4 cană de margarină vegană sau unt vegan
3 căni zahăr pudră
1/3 cană cremă de mentă
1 cană de făină albă sau făină fără gluten
Stratul superior (ciocolată)
300 g chipsuri de ciocolată vegană
6 linguri de margarină vegană
Mod de preparare:
Blat:
Căptușiți fundul unei cratițe 9X13 cu hârtie de copt.
Într-un castron dăugați 3 căni firimituri de biscuiți graham, 3/4 cană zahăr pudră, 3/4 pulbere de cacao și 1/4 linguriță de sare și amestecați. Apoi adăugați 3/4 cană de margarină topită și 1 linguriță de vanilie. Se amestecă din nou până se omogenizează.
Se toarnă amestecul în tavă. Întindeți-l uniform și ferm. Puneți tigaia în frigider în timp ce faceți stratul de mijloc.
Crema de mentă.
Folosind un mixer, amestecați 3/4 cană de margarină, 3 căni de zahăr pudră și 1/4 cană de cremă de mentă, apoi presărați 1 cană de făină pentru a îngroșa amestecul.
Odată ce ingredientele cremei sunt bine amestecate, răspândiți-le uniform pe partea blatul tortului. Apoi puneți din nou în frigider timp de o oră pentru a se răci complet.
Stratul superior de ciocolată:
După o oră, topește chipsuri de ciocolata. După aproximativ 1 minut adaugă 6 linguri margarină. Amestecă până ciocolata este topită. Important! Aveți grijă să nu o ardeți deoarece se va îngroșa și va fi dificil de lucrat.
Se toarnă rapid ciocolata peste stratul de cremă de mentă și se întinde uniform.
Puneți tortul în frigider pentru aproximativ 10 minute. După cele 10 minute tăiați tortul cu atenție.
După ce este tăiat, puneți-l înapoi în frigider timp de o oră și lăsați-l să se întărească complet.
Ridicați întregul lot de hârtia, scoțându-l din tigaie și așezați-l pe blat. Tăiați-l din nou cu grijă pe liniile pe care le-ați făcut la prima tăiere. (Este posibil să se fi contopit ușor). Așezați într-un recipient etanș și păstrați-l în frigider sau congelator.
Poftă bună!