Persoanele alergice sunt obisnuite sa ia medicamente antihistaminice pentru a trata, dar si pentru a preveni alergiile. Ei bine, medicina ayurvedica ne invata cum sa ne ferim de alergii cu un ingredient 100% natural si la indemana: coriandrul.
Plantele dar si substantele poluante pot cauza sau agrava unele reactii alergice, mai ales in cazul persoanelor cu predispozitie in acest sens. Exista insa plante care contin compusi chimici precum flavonoizii si fenolii, care ajuta organismul sa faca fata asaltului alergenilor. O asemenea planta este coriandrul, ale carei frunze si tulpini pot fi folosite pentru ameliorarea, dar si prevenirea reactiilor alergice.
Citeste: DIETA AYURVEDICA PENTRU TOAMNA: SFATURI SI RECOMANDARI
Potrivit medicinei ayurvedice, reactiile alergice apar in urma unei digestii neadecvate, care favorizeaza acumularea de ama (toxine) in organism. Acest proces slabeste sistemul imunitar si distruge mecanismele de aparare ale organismului. Coriandrul stimuleaza digestia, impiedicand acumularea de ama, deci eliminand complet cauza alergiilor.
Pentru a beneficia de proprietatile antialergice ale coriandrului, foloseste-l pentru a garnisi preparatele precum supele, legumele si preparatele pe baza de orez. Pentru o aroma mai intensa nu folosi numai frunzele proaspete de coriandru, ci si tulpinile acestei plante, care sunt mai aromate. Atunci cand nu exista coriandru proaspat pe piata, se pot folosi si semintele de coriandru.
Citeste: MEDICINA AYURVEDICĂ: 5 TRUCURI PENTRU O DIGESTIE MAI BUNĂ