Lună plină în Fecioară din 27 februarie ne anunță momentul (re)organizării. În această perioadă sentimentul tău de siguranță este strâns legat de claritate și ordine, mai ales în planul emoțional. Există o tendință a de face ordine în tot ceea ce ni se pare că este haotic și dezorganizat în viața noastră: în casă, în spațiul de lucru, în acțiuni, în ganduri și emoții. În același timp, această perioadă generează o nevoie de a fi mai toleranți, de a accepta și imperfecțiunile vieții, de a înceta să vrem totul conform propriilor așteptări și proiecții mentale.
Pe 27 februarie, la ora 10.17 luna plină va intra în zodia Fecioarei, cu un impact deosebit asupra celor care încă idealizează felul în care vor să le arate viața. E un moment de cotitură în ceea ce privește planurile ascunse sau procrastinate. Odată cu energia primăverii, luna plină de la sfârșitul lui februarie va aduce și nevoia imperativă de schimbare a stilului de viață. Dacă vei rămâne cu fixația perfecțiunii în mine, este destul de probabil ca aceste zile să te facă și mai agresiv decât până acum, în căutarea unui ideal imposibil de atins. Așa că se recomandă răbdare, toleranță și aceptare a condiției umane imperfecte, în special în relațiile foarte apropiate, cu partenerul de viață sau copiii.
Organele influențate de tranzitul Lunii în Fecioară sunt pancreasul, intestinul subțire, colonul, tractul digestiv, rectul și duodenul. Organele de simț care pot avea de suferit sunt ochii și urechile, așa că se recomandă prudență în acțiunile care vizează aceste organe. Ca de obicei, intervențiile chirurgicale, în special pe aceste organe, sunt complet nerecomandate.
Nevoia de organizare și tendința de perfecțiune sunt guvernate de energia chakrei Manipura. La fel și tractul digestiv, acolo unde somatizăm de obicei autocritica și tendința de a îi judeca pe ceilalți și pe noi înșine.
Citește și: Manipura, chakra plexului solar
Practici recomandate pentru luna plină în Fecioară:
- Fă-ți timp să incluzi câteva asane care să îți reechilibreze energia în plexul solar și să te ajute în eventualele probleme digestive: trikonasana, plank sau yoga mudrasana. Ca în orice practică ce include asane, nu uita de încălzire.
- Fă o listă a recunoștinței. Găsește în fiecare zi minimum 10 motive pentru care ești recunoscător și scrie-le de mână într-o agendă sau caiet. După câteva zile, mintea ta va ieși din programarea negativă și va căua motive de recunoștință în toate evenimentele vieții.
- Fă un tapas. Este unul dintre cele mai puternice instrumente yoghine de disciplinare și întărire a voinței în fața plăcerilor. Timp de 40 de zile, fă ceva ce știi că îți face bine și te ajută să te dezvolți, sub forma unui ritual (asane, meditație, rugăciune, mantre etc), eventual la aceeași oră din zi. Este nevoie să prioritizezi tapasul și să îl pui înainte de orice altă activitate ca importanță. Vei vedea că după cele 40 de zile devii mai centrat.
- Împrietenește-te cu focul. Este elementul care guvernează chakra Manipura, iar tot ceea ce ține de disciplină, focalizare pe obiectiv sau digestie, are ca element Agni - focul interior. Prin urmare, odată cu tapas-ul sau oricând simți nevoia, poți aprinde câteva lumânari în casă. Dacă ai unde să faci un foc, cu atât mai bine: vizualizează-l cum îți arde toate imperfecțiunile și lasă-l să deblocheze din energia egotică pe care ai construit-o în jurul imaginii tale și a rolului pe care crezi că îl ai în societate.
- Evită să consumi alimente iuți, prea condimentate sau prea sărate. Caută echilibrul inclusiv în plan alimentar și consumă mâncaruri bogate în amidon. Îți vor echilibra energia în Manipura chakra, fără să își agite metabolismul mai mult decât e nevoie în această perioadă.
Mihaela Dragomir
- Yoga Instructor la MediYoga
- Founder la One Yoga Studio
www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică