Loredana Iamandi practică yoga din 2018, yoga reprezentând un mod de viață conștient. A descoperit practica yoga într-un moment din viața ei când se gândea că stagnează pe toate planurile. Prin practicî însă a început să observe că starile se transformau și devenea mai blândă cu ea.
Citește și: Manual de Pranayama. Recomandări și bazele practicii.
Rezonează cel mai bine cu yin yoga, iar ca și practică ei zilică este o starea de introspecție și pranayama.
Mai multe despre Loredana în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:
„Practic yoga din 2018, ca o completare a tehnicii pilates pe care o practic și o predau la clase de 6 ani. Yoga pentru mine reprezintă un mod de viață conștient, o practica a acceptării și a compasiunii.
În timpul unei perioade din viața mea în care gândeam că stagnez pe toate planurile, am început să citesc, să caut, să descopăr și să practic yoga iar în timp am observat schimbări din punct de vedere psihologic. Mă simțeam mult mai împăcată cu mine, mai creativa, ca și când mintea mea înflorea. Am dobândit claritate mentala și am putut observa cum gândurile de stagnare, de auto-sabotare, de limitare se alchimizau, iar vocea mea interioara se transformase dintr-una critica într-o voce blândă. Pe salteluță, prin practicarea asanelor am înțeles ce înseamnă să am răbdare și compasiune față de mine însumi și să nu aștept perfecțiunea de la mine în posturi ca mai apoi să aplic și înafara salteluței cu cei din jurul meu. M-a învățat sa fiu blândă și sa fac pace cu mine. Să fiu responsabila de cea ce sunt și de energia pe care o eman. Prin yoga am inclus in viața mea acceptarea, a mea și a celorlalți, a situațiilor din viața mea.
Yoga a contribuit la starea mea de bine. Iar pentru mine asta înseamnă să fiu prezenta, și ceea ce gândesc, ce simt și ce fac să fie în armonie. Pilates a fost prima forma prin care m-am conectat cu corpul meu fizic, apoi yogalates și hatha yoga dar cel mai bine simt ca mă regăsesc în practica yin. Simt ca prin yin yoga îmi creez spațiul necesar pentru a coboară din minte în inima și experimentez cea mai buna forma de prezență. Pot afirma ca prin yoga am dat un alt sens spiritualității. Pentru mine spiritualitatea este starea de prezenta, să conștientizeze tot ceea ce este, starea în care mă deschid si primesc momentele asab cum vin.
Citește și: Practica asanelor în yoga tibetană. Diferența dintre asanele din yoga indiana și asane din yoga tibetană.
Zilnic susțin ședințe atât în studio, cât și pe online însă asta nu poate fi considerata practica mea personala. Ceea ce practic zilnic este starea de introspecție și pranayama iar practica asanelor o realizez o data pe săptămână.
Cred ca yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă. Atunci când faci o transformare în tine, în jurul tău se produc alte transformări. Ne-am simți mai conectați unul cu celălalt, mai responsabili și conștienți că acțiunile noastre contează. S-ar conștientiza ca exista loc sub soare pentru toți și ca fiecare are rolul lui și timpul lui de înflorire. Cea mai solida „fundație” este creata din bunătate. Iar practica yoga asta încurajează.
Am ales sa practic yoga in mod conștient pentru a mă bucura de toate beneficiile aduse.
Tehnica de meditația pe care o practica și mi se potrivește este simpla și include respirația. Mintea este cea care mă duce în trecut sau în viitor iar respirația mă readuce în prezent.
În prezent nu pot spune că am un maestru pe care îl urmez însă îmi place ăi rezonez cu ceea ce transmite Carlos L’ Abbate. Aleg sa particip la semănării, workshop-uri despre yoga, unde pot învață de la diferiți maeștri.”