Desert ayurvedic de sezon: Para in crusta crocanta cu ghimbir Skip to main content
Desert ayurvedic de sezon: Para in crusta crocanta cu ghimbir

Prepara un desert ayurvedic de sezon, care sa iti potoleasca pofta de dulce, dar totodata sa iti regleze digestia si sa armonizeze organismul cu sezonul rece.

Ingrediente:

  • 3 pere decojite, fara seminte si tocate
  • zeama de la o lamaie
  • 4 lingurite de ghimbir ras
  • 1 cana de faina integrala
  • 1 cana de fulgi de ovaz
  • 2/3 cana de zahar brun
  • ½ cana de unt ghee

Citeste: RETETA VEGETARIANA DE TOAMNA: RISOTTO CU DOVLEAC PLACINTAR

Dupa ce ai tocat perele, acopera-le cu zeama de la o lamaie, care va impiedica oxidarea acestora. Apoi, intr-o tigaie, pune perele si ghimbirul ras si lasa-le sa fiarba, la foc mic, in jur de 10-12 minute.

Separat, amesteca intr-un bol toate celelalte ingrediente ramase si imparte compozitia in 2 parti egale. Jumatate din amestecul obtinut il vei aseza pe o tava tapetata cu hartie de copt, peste care vei pune perele gatite cu ghimbir. Cealalta jumatate de compozitie o vei folosi pentru a acoperi stratul de pere.

Citeste: 2 REȚETE VEGETARIENE DE LA MAESTRUL YOGHI BHAJAN

Introdu tava in cuptorul preincalzita la 180 de grade Celsius si lasa perele in crusta sa se coaca in jur de 40 de minute. Serveste apoi preparatul cald sau rece, decorat cu scortisoara.

Comenteaza cu Facebook