Ceaiul negru cu lapte si condimente (Spicy Hot Chai) este o bautura fierbinte, ideal de consumat iarna, care iti va incalzi trupul si sufletul. Este recomandat pentru toate tipurile de dosha (vata, pitta, kapha). Combina dulceata laptelui cu aroma ceaiului negru condimentat. Daca doriti sa evitati cofeina, puteti inlocui ceaiul negru cu rooibos.
CITESTE CE CEAIURI SA BEI IN SEZONUL RECE, POTRIVIT MEDICINEI AYURVEDICE
Ingrediente:
- 4 linguri de nucsoara
- 4 lingurite de cuisoare
- 4 bete de scortisoara
- 2 stele de anason
- 1 lingura de piper negru
- 2 lingurite de ghimbir proaspat, taiat si feliat subtire
- 4 cesti de lapte de migdale
- 8 pliculete de ceai negru
Preparare:
Se combina primele sase ingrediente intr-o punguta, bine legata. Intr-un ibric, se pun 4 cani de apa, laptele si punguta de condimente, si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul si se continua fierberea, la foc mic, timp de 15 minute.
Se mareste focul si se aduce din nou la punctul de fierbere, apoi se ia imediat de pe foc. Se adauga pliculetele de ceai negru si se lasa 5 minute. Se indeparteaza pliculetele de ceai, se adauga zahar sau alt indulcitor, optional, dupa gust. Se consuma cu moderatie si nu in exces.
CITESTE GHIMBIRUL, PLANTA AROMATICA CU EFECTE MIRACULOASE
Informatii nutritionale:
- Portii: 8
- Calorii: 77
- Carbohidrati: 7g
- Grasimi: 4g
- Proteine: 4g
- Grasimi saturate: 2g