Ceaiul Agni este o bautura simpla, dar eficienta pentru reglarea si stimularea capacitatii digestive. Imbunatateste toate functiile digestive. Agni inseamna foc, al treilea dintre cele cinci elemente ale corpului uman. Agni reprezinta, totodata, si focul digestiv, care regleaza temperatura organismului, realizeaza digestia, absorbtia si asimilarea mancarurilor ingerate. Agni transforma mancarea in energie.
CITESTE CELE 5 TATTVA: SEMNIFICATIE SI ROL
Ingrediente:
- 950 ml apa
- 1 varf de cutit de boia
- 2 maini de radacina de ghimbir, decojita si maruntita
- 2 linguri de indulcitor (miere, sirop de artar, de agave, etc)
- 1-2 lingurite de sare
CITESTE MEDICINA AYURVEDICĂ: 5 TRUCURI PENTRU O DIGESTIE MAI BUNĂ
Preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un vas, pe foc, si se aduc la fierbere. Se fierb timp de 20 de minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit cateva minute. Se adauga sucul proaspat stors din jumatate de lamaie (preferabil lime, lamaie verde). Se poate bea ceaiul pe parcursul intregii zile.