Carmina Dilimoț: „Pentru mine Yoga este calea de a conştientiza fiinţarea.” Skip to main content
Carmina-Dilimoț-instructor-yoga

Carmina Dilimoț încă din copilărie a avut un alt mod de a cunoaşte, simţi, înţelege şi face lucrurile decât cei din jurul meu, însă influența celor din jur a făcut-o să creadă că normalul este altul, astfel s-a conformat la exterior, dar căutarea interioară a continuat. Această căutare a început mai aprig în perioada anilor 2008-2010 iar prin practicile ei de-a lungul acestui timp se enumeră : Qigong, Zen, Sundao, Meditaţii Osho.

Yoga a descoperit-o prin 2010, iar din 2013 practică asana. A studiat ca și autodidact iar în momentul când a decis să ofere mai departe din cunoștințele ei a urmat școala de intructor yoga la Thavathiru Yoga Nova (Yog Nova), cu Adriana Cruceanu si Vlad Şovărel.

Mai multe despre Carmina în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

Image
Carmina-Dilimoț-instructor-yoga

„Din copilărie aveam un alt mod de a cunoaşte, simţi, înţelege şi face lucrurile decât cei din jurul meu. Ceea ce simţeam să fiu şi să fac instinctiv mai târziu am aflat că se numea “a medita”, “stare de contemplare” sau bucăţi din pranayama, pratyahara, dharana şi dhyana. Dar influenţa celor din jurul meu a contat, copil fiind, şi am fost făcută să cred că normalul este altul. M-am conformat la exterior dar căutarea interioară a continuat. Aceste căutări au început mai aprig prin 2008-2010, după o perioadă care m-a făcut să schimb aproape totul în viaţa mea şi să vin mai aproape de ce îmi spunea sufletul. Din momentul în care am spus “da”, au început să vină către mine oamenii de la care să învăţ şi experienţele necesare. Am înțeles şi faptul că experienţele anterioare şi oamenii din jurul meu de până atunci mi-au oferit ceea ce aveam de învăţat şi integrat până atunci. În timp am trecut prin mai multe: Qigong, Zen, Sundao, Meditaţii Osho şi altele. Am realizat că toate, inclusiv fiecare moment al vieţii, duc în acelaşi punct, dacă ne dăm voie.

Citește și: Asane si tehnici yoga excelente pentru intarirea sistemului imunitar

Pentru mine Yoga este calea de a conştientiza fiinţarea, este parte din ce sunt, şi mă refer aici la tot ce înseamnă yoga. Am aflat-o prin 2010 şi autodidactă fiind am început să studiez şi să practic asana din 2013. Mi-am dorit să ajung în India să aprofundez însă viaţa mi-a purtat drumul altfel, continuând aprofundarea pe cont propriu. Aflându-mă mai târziu într-un cadru care îmi cerea să dau mai departe ceea ce s-a aşezat în mine până atunci, am decis să mă atestez ca şi profesor la o şcoala în România: Thavathiru Yoga Nova (Yog Nova), cu Adriana Cruceanu si Vlad Şovărel.

Image
Carmina-Dilimoț-instructor-yoga

Prin practica yoga s-au petrecut multe schimbări în timp, atât fizic cât şi pe toate celelalte planuri, în interior şi în afară. Cel mai constant este acea prezenţă în tihnă, acea stare de a fi, dincolo de a fi cineva. Echilibru fizic, mental, emoţional, armonie.

Schimbarea ţine de fiecare în parte, oamenii sunt diferiţi şi penru fiecare există un sistem prin care să primească ce are nevoie pe drumul său. Yoga este o cale din cele multe care există, dar cred că ar ajuta să fie inclusă ca opţiune în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă.

Citește și: Ashtanga vs Hatha Yoga

Asana, practic aproape zilnic. Practic tot ce înseamnă Yoga, atât cât pot o aduc cu mine în fiecare moment. Țin cont şi aduc în practică din ramurile Ashtanga Yoga : Yamas, Niyamas, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana.

Yoga “sportivă” este tot conştientă. Yoga “sportivă” este partea de Asana, una din ramurile Yoga. Toate sunt conectate, şi a aduce modificare asupra unei parţi din noi crează efect şi în celelalte.

Image
Carmina-Dilimoț-instructor-yoga

Ca meditaţie cea mai dragă mi-este contemplarea şi contopirea cu natura (din afară şi dinăuntru) şi mindfulness.

Am avut şansa să am ca maeştrii oameni minunaţi care mi-au fost aproape şi care nu sunt așa cunoscuţi. Printre cei cunoscuţi am primit cu drag de la Mooji, J. Krishnamurti, Osho, Alan Watts, Eckhart Tolle, Sadhguru şi alţii asemenea.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook