Supele sunt hranitoare si usor de digerat. Nautul este astringent, asadar un aliment minunat pentru Pitta si Kapha. Iata o reteta ayurvedica de supa de naut, cu toate cele sase gusturi:
CITESTE RETETA VEGANA: CHIFTELE DE QUINOA IN SOS DE COCOS SI TURMERIC
Ingrediente:
- 1 cana de naut hidratat peste noapte si fiert pana devine moale
- 2 cani de supa vegetala
- 1 praf de sofran
- 3 cani de apa filtrata
- 3 linguri de praz maruntit
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 2 lingurite de bulion de rosii
- 2 morcovi, taiati in feliute subtiri
- ½ cana de tulpini de sfecla rosie
- 1 dovlecel zucchini, taiat
- 1 lingura de amidon de cocos
- 1 lingura de amestec de condimente (chimion, coriandru si seminte de fenicul, prajite si macinate grosier)
- ½ lingurita de piper negru
- 1 praf de sare de Himalaya
- 2 lingurite de suc de lamaie verde (lime)
- 1 cana de lapte de cocos
- 2 lingurite de frunze proaspete de coriandru
- 1 strop de creson
- Cativa vlastari de seminte de floarea soarelui pentru decor si servire
CITESTE RETETA INDIANA: SAAG CU SPANAC SI VARZA KALE
Preparare:
Se pun toate ingredienteleintr-o oala de gatit, cu exceptia laptelui de cocos si a frunzelor de coriandru. Se aduce supa la fierbere si se lasa la fiert aproximativ 50 de minute. Se adauga laptele de cocos, sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se continua fierberea timp de 5 minute. Se mai adauga apa sau supa de legume, daca este necesar, in caz ca scade prea mult supa la fiert. Se inchide focul si se adauga coriandrul. Se serveste fierbinte, asezonata cu creson si vlastari de floarea soarelui.
Hatha Yoga Seva va invita la retreat in Gherdeal, in perioada 27-30 iunie 2019. Invitația este deschisa pentru toti cei care vor sa isi modifice mentalul intr-o maniera pozitiva, sa capete increderea si motivatia esentiale pentru o practica individuala constanta. Locuri limitate. Rezervari si inscrieri pe: hathayogaseva@gmail.com. Mai multe detalii aici.