Dacă îți dorești să adopți o dietă sănătoasă, bazată pe ingredient naturale, trebuie să știi câte beneficii au merișoarele, dar și cum le poți consuma pentru a beneficia de toți nutrienții acestora.
Oamenii de știință au analizat îndeaproape merișoarele și au descoperit astfel că acestea sunt bogate în nutrienți valoroși. Cercetătorii de la Institutul Worchester din Massachusetts au scos la iveală faptul că merișoarele, o sursă bogată de antioxidanți, ajută la prevenirea și eliminarea infecției cu bacteria E.Coli. Mai mult decât atât, merișoarele au efect și atunci când vine vorba despre infecțiile urinare ori problemele gastrointestinale.
O serie de studii recente au dovedit că merișoarele au capacitatea de a scădea nivelul de colesterol din sânge, dar și de a preveni apariția unor tipuri de cancer.
Pentru a beneficia de toate calitățile merișoarelor, indicat e să alegi să le consumi ca atare, proaspete. Pentru a le păstra proaspete pentru o perioadă îndelungată, depozitează-le în frigider preț de o lună sau în congelator până la 9 luni.
Rețetă sos de merișoare
Ideal ar fi să eviți produsele pe bază de merișoare din comerț, iar atunci când vrei să consumi un sos sau un suc de merișoare, să îl prepari chiar tu, acasă, cu ingrediente naturale – Iată o rețetă de sos de merișoare, gustoasă și sănătoasă!
Ai nevoie de:
- 3 căni de merișoare
- 1 măr tăiat cubulețe
- 1 pară decojită
- ¾ cană de suc de portocale
- 1/3 cană de sirop de arțar
- ¼ cană de stafide
- 1 linguriță de coajă de portocale
- un praf de sare
Amestecă merișoarele, mărul, para, sucul de portocale, siropul, coaja de portocală și stafidele într-o tigaie. Lasă focul mic și amestecă din când în când. Adaugă un praf de sare. După aproximativ 20 de minute, merele și perele se vor zdrobi. Atunci poți opri focul pentru că sosul este gata.