Discopatia cervicală înseamna deteriorarea unuia sau mai multor discuri intervertebrale. Discopatia apare în momentul în care celulele discului intervertebral se opresc din regenerare. Cauza principala este cantitatea insuficienta de oxigen, nutrienți și apa care duc la îmbătrânirea acelor celule. Un alt factor care ar putea fi la baza discopatiei cervicale poate fi un prejudiciu anterior al gatului. Lovirea, întinderea sau alt tip de stres anterior produs la nivelul gatului poate fi un punct decisiv de progres al acestei boli.
Discopatia cervicala este însoțita de mai multe simptome, cum ar fi: durerea în piept, febra mare, dificultăți respiratorii, dureri ale maxilarului,senzație de greata, vărsături, amorțeli, frisoane, rigiditatea gatului, cefalee severa.
Atunci când durerile devin constante se recomandă consultul unui specialist.
Important! Înaintea practicării oricărei asane sunt necesare exerciții de încălzire.
Pentru problemele cu vertebrele în zona lombară, nu practicați posturile care implică inversiuni ale spatelui.
Iată 5 asane benefice pentru discopatia cervicală:
1. Gomukhasana
Întinde spatele, sporind flexibilitatea coloanei vertebrale Reduce durerile de spate.
2. Chakravakasana și Marjariasana
Întinde și întărește flexibilitatea coloana vertebrală. Ameliorează durerile de spate. Activează glandele suprarenale.
Întărește mușchii spatelui, ai șoldurilor, picioarele și gleznele. Ajută la buna funcționare a ficatului și a rinichilor.
Întărește musculatura coloanei, mușchii abdominali, ai bazinului, ai coloanei și cvadricepsii. Îmbunătățește echilibrul și coordonarea.
Detensionează umerii și coloana, precum și picioarele și șoldurile. Se practică dimineața, pe stomacul gol, pentru 5-10 respirații.
! Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.
Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.